Умі вже не страшно

07.05.2008
Умі вже не страшно

Уперше за останні два з гаком роки Ума Турман відзначила свій день народження без побоювання за те, що посеред святкування до її дому увірветься маніяк. Адже 37–річний Джек Джордан, який тероризував «оскароносицю» з листопада 2005–го, віднедавна перебуває за ґратами. Психічно неврівноважений прихильник переслідував Уму, посилаючи їй листи з моторошними погрозами. Тепер його судять, а Турман без вагань погодилася свідчити проти свого переслідувача.

До суду Манхеттена, де відбуваються слухання, актриса прийшла через кілька днів після свого 38–річчя, яке святкувала 29 квітня. Зірка фільму «Вбити Білла» розповіла, що регулярно отримувала від Джордана листівки з зображенням розритих могил, заляпаною кров’ю бритвою тощо. «Мої руки мають постійно бути на твоєму тілі», — писав Джек, зазначаючи, що вони з Умою «обов’язково будуть разом», він «прийде за нею», «нікуди вона від нього не втече»... Схожі послання отримували й батьки та брат актриси. Листами псих не обмежувався — час від часу він намагався перестріти актрису чи проникнути в її трейлер на зйомках. «Це був справжній жах, мені було дуже страшно», — зізналася Ума в суді. Поки вона свідчила, підсудний не відривав очей від предмету свого обожнювання. Але Турман не вшанувала його навіть поглядом.

До слова, від переслідувань усіляких ненормальних страждає чимало зірок, особливо прекрасної статі. Щойно розпочався суд над Джеком Джорданом, як американська поліція повідомила про затримання 44–річного Ніла Бергмана, який «полював» за актрисою Кейт Хадсон. Наразі він проходить психіатричне обстеження.