Банківські гарантії чемпіонів

07.05.2008
Банківські гарантії чемпіонів

Волейболісти столичного «Локомотива» в гостях у банку «Київська Русь».

Загальновідомо, що професіональний спорт не може існувати без підтримки потужних фінансових структур. Останнім часом і в Україні все більше підприємців допомагають як окремим спортсменам, так і цілим командам. Ідеться не лише про футбол. Яскравим прикладом ефективної взаємодії бізнесу й спорту стала співпраця столичного волейбольного клубу «Локомотив» та Акціонерного банку «Київська Русь», який став генеральним спонсором команди. У сезоні 2007/2008 київський «Локо» виграв звання чемпіона України, здолавши у фінальній серії минулорічних тріумфаторів — харківських «залізничників».

Відсвяткувати успіх гравці «Локомотиву» й працівники банку «Київська Русь» зібралися разом. Делегацію волейболістів очолювали президент клубу Олег Пономаренко, віце–президент Володимир Владико й головний тренер В’ячеслав Нирка. З боку банку прийшли голова правління Віктор Братко, члени правління, провідні менеджери.

Пан Пономаренко підкреслив, що завдяки підтримці «Київської Русі» «Локомотиву» вдалося виграти чемпіонство вперше за останні 13 років. Це дає надію, що Київ знову стане столицею вітчизняного волейболу.

Головний тренер команди звернув увагу на забобонність спортсменів. «Цей сезон ми провели в новій формі з логотипом банку «Київська Русь». Як виявилося, цей бренд приніс нам свято чемпіонства. Імовірно, свою роль зіграло й те, що вже сама назва «Київська Русь» вказує на могутність», — поділився думками В’ячеслав Нирка.

Банкір Віктор Братко подякував спортсменам за цікаву гру, результат якої виявився навіть вищим від сподіваного. «Ми знаємо, що тепер на команду чекають єврокубкові баталії. Ми бажаємо «Локомотиву» підкорити й цю висоту, а ми, як фінансовий партнер, докладемо всіх зусиль для підтримки команди на шляху до нових перемог», — наголосив керівник «Київської Русі».

Після обміну люб’язностями Олег Пономаренко під оплески передав Віктору Браткові чемпіонський кубок, висловивши сподівання, що колекція трофеїв клубу й банку поповнюватиметься. Бізнесмен пообіцяв команді подальшу фінансову підтримку. Наразі ж на честь чемпіонства всім гравцям команди банк відкрив депозитні рахунки, на які вніс преміальні. Надалі саме в такий спосіб «Київська Русь» передаватиме волейболістам призові суми за нові перемоги.

Олександр ГУРА