Попереду — Америка

30.04.2008
Попереду — Америка

Дзинзирукові довелося добре попотіти, пробиваючи захист чеха Конечни.

Черговий двобій чемпіона світу за версією WBO у вазі до 70 кг, українця Сергія Дзинзирука, вчергове підтвердив істину: відстояти титул важче, ніж його здобути. Самому броварчанину суботня зустріч на ринзі з чехом Лукашем Конечни нагадала його перший захист чемпіонського поясу. Тоді Сергій боксував проти аргентинця Себастьяна Лухана після хвороби, цього разу — після майже річної паузи, пов’язаної з травмами.

Поєдинок Дзинзирука й 29–річного Конечни, другого номера рейтингу WBO, переносили двічі. Спочатку через проблеми зі здоров’ям у чеха, потім — з такої ж причини у Дзинзирука. Шульга Лукаш уже тривалий час мешкає в Німеччині, тому на трибунах арени в Дрездені мав солідну підтримку, в тому числі й з боку своїх співвітчизників, які не полінувалися перетнути кордон. У 36 попередніх двобоях фізично міцний Конечни зазнав лише двох поразок, та й то за очками. 32–річний українець до цього виграв усі 34 поєдинки, 22 з яких — нокаутом.

Із самого початку чех обрав тактику щільного захисту, з якого він періодично гостро вискакував і доволі влучно пробивав. Приноровитися до такого ходу поєдинку Дзинзирукові вдалося не одразу. Броварчанин як ніколи багато пропускав, а сам чомусь бив переважно прямими ударами в рукавички суперника, тоді як тренер підказував атакувати Конечни знизу. Проте краща техніка Дзинзирука дозволила йому з часом перебрати контроль над перебігом подій на ринзі, хоча далося це непросто.

Суперники пройшли всю дистанцію в 12 раундів. Сподівання українця на те, що під завісу дуелі Лукаш сильно втомиться, так і не виправдалися. Після завершального гонгу було тривожно, але судді все ж віддали перевагу чемпіонові світу. Арбітр з Пуерто–Рико поставив нічию (114:114); німець, здається, був найближчим до істини (115:113), а оцінка американця (118:110 на користь українця) здивувала навіть команду Дзинзирука.

Найближчим часом Сергій має визначитися, чи продовжувати співпрацю з клубом «Юніверсум бокс промоушн». Адже відомо, що наш боксер прагне вийти на американський ринок і битися проти найсильніших бійців своєї категорії, тоді як його промоутер Клаус–Пітер Коль штучно стримує цей процес.