ХРОНІКА

24.04.2008

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. Чвертьфінали. «Дніпро» — «Київ» — 70:92 (Кобзистий (17) — Фейсон (19); серія до трьох перемог — 0:3), «Черкаські мавпи» — «Азовмаш» — 83:92 (Лебедєв (17) — Ліаделіс (21); серія — 0:3).

Лідери вітчизняної першості легко забезпечили собі місця в півфіналі й тепер очікують на своїх майбутніх суперників.

* * *

Жіноча ліга. Матчі за третє місце. «Козачка» — «Чайка» — 102:45, 87:59 (серія до трьох перемог — 2:0).

Шахи

На ІХ індивідуальному чемпіонаті Європи в Пловдиві (Болгарія) проведено два тури. У жінок максимальну кількість очок — по два — набрали одразу 19 шахісток, серед яких українки Ганна Ушеніна, Наталія Жукова, Катерина Лагно й Тетяна Василевич. У чоловіків по два пункти мають аж 36 учасників із 337, в тому числі й наші співвітчизники Олександр Арещенко та Юрій Криворучко. Змагання відбуваються за швейцарською системою (11 турів, на 40 ходів дається 90 хвилин плюс 30 хвилин до кінця партії й 30 секунд на кожен зроблений хід).

Теніс

Уродженка Ялти Юлія Вакуленко, яка вже десять років мешкає в Іспанії, вирішила прийняти іспанське громадянство й надалі виступати під прапором цієї країни. Про це сама 24–річна тенісистка повідомила листом Федерацію тенісу України. За нашу національну збірну Вакуленко досі не грала.

Фехтування

У Пекіні завершився чемпіонат світу з дисциплін, які не ввійшли до програми найближчих Олімпійських ігор. У командних змаганнях рапіристів молода українська збірна посіла 10–те місце, а наші шпажистки, які також виступали не найсильнішим складом, обмежилися 13–ю позицією.

Бокс

На засіданні експертної ради з питань підготовки та участі українських спортсменів у Олімпійських іграх старший тренер із науково–методичного забезпечення Валентин Остьянов висловив думку, що нашим боксерам до снаги поборотися в Пекіні за дві—три медалі. Нагадаємо, що українці мають вісім іменних ліцензій з 11 можливих, а на торішньому чемпіонаті світу в Чикаго здобули дві срібні нагороди й одну бронзову.

Хокей

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/8 фіналу. Західна конференція: «Сан–Хосе» — «Калгарі» — 5:3 (серія до чотирьох перемог — 4:3). Східна конференція: «Вашингтон» — «Філадельфія» — 2:3 ОТ (3:4).

У чвертьфіналах зустрінуться: «Монреаль» — «Філадельфія». «Піттсбург» — «Рейнджерс» (на Сході), «Сан–Хосе» — «Даллас», «Детройт» — «Колорадо» (на Заході).

Олімпізм

Президент НОК Сергій Бубка на спеціальній прес–конференції повідомив, що вже затверджено дизайн парадної форми олімпійської делегації України на XXIX літніх Іграх в Пекіні; її виготовить компанія «Боско». Спортивною екіпіровкою наших спортсменів забезпечить фірма «Найк». Крім того, вперше буде розроблено форму для українських уболівальників, які приїдуть на Олімпіаду. Її дизайн визначать за підсумками конкурсу, що триватиме до 15 травня за участю таких відомих модельєрів, як Андре Тан і Олександр Васильєв.