Артилерія б’є по своїх

24.04.2008
Артилерія б’є по своїх

Ріїсе допомагає «Челсі» — спрямовує м’яч у ворота «Ліверпуля». (Фото Рейтер.)

Зустрічі команд із Туманного Альбіону останніми роками вже не відбуваються в суто англійській манері. У прем’єр–лізі помітно зростає кількість легіонерів, клубами керують закордонні власники й тренери. Тож позавчора ввечері ніхто не очікував гри в стилі «бий — біжи» від грандів англійського футболу — «Челсі» й «Ліверпуля».

В останніх шістьох зустрічах між собою суперники забили тільки три м’ячі, а підсумок двох протистоянь у півфіналах Ліги чемпіонів за останні чотири сезони виявлявся на користь «червоних». Цього разу повторити свій успіх підопічним іспанця Рафаеля Бенітеса буде непросто, бо в першій дуелі півфінальної стадії Суперліги на «Енфілд роуд», усупереч логіці, була зафіксована нічия.

І «Челсі», і «Ліверпуль» зробили ставку на щільний захист, відрядивши вперед лише по одному форварду — Дрогба у «синіх» й Торресу у «червоних». Загалом ігрова перевага належала господарям, але скористалися вони нею лише одного разу. Капітан лондонців Френк Лемпард навіщось почав водити м’яч поблизу свого штрафного майданчика, півзахисника обікрали «мерсисайдці», і голландець Кюйт пробив голкіпера «Челсі» Чеха вирішальним ударом із близької відстані.

Навіть програючи, підопічні Авраама Гранта не спромоглися створити серйозних загроз біля воріт іспанського кіпера Рейни — настільки дбали про свою оборону гравці «Ліверпуля». Загроза прийшла звідти, звідки її найменше чекали. На останній доданій арбітром хвилині досвідчений норвезький захисник господарів Йон–Арне Ріїсе після прострілу івуарійця Калу влучно вдарив головою... по власних воротах.

Тож доля путівки до московського фіналу Ліги чемпіонів вирішиться 30 квітня в Лондоні, де «Челсі» не програє англійським командам уже чотири роки. До речі, ані Андрій Воронін, ані Андрій Шевченко позавчора на полі так і не з’явилися. Ворона взагалі не потрапив до заявки на гру, а Шеві Грант не довірив, випустивши для посилення атаки Анелька.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Півфінал (перший матч). «Ліверпуль» (Англія) — «Челсі» (Англія) — 1:1 (Кюйт, 43 — Ріїсе, 90+5 (у свої ворота)).