Вийду в лідери на «Зорі»...

24.04.2008

На першому рядку чемпіонату України донецький «Шахтар» востаннє перебував ще минулої осені. Тоді гірники вирішили перенести календарний матч із «Зорею» з 1 грудня на весну. Щоправда, це не допомогло команді Мірчі Луческу краще підготуватися до двобою Ліги чемпіонів із «Бенфікою» — португальцям український клуб програв, завершивши виступи «на Європі». Несподівані поразки віце–чемпіонів уже в другій частині ЧУ від «Таврії» й «Чорноморця» не дозволяли їм тривалий час претендувати на чільну позицію. Хоча й головний конкурент, «Динамо», не обійшовся без втрат. І лише позавчорашня зустріч «Шахтаря» й «Зорі» в Луганську нарешті допомогла донеччанам вийти в лідери.

Чесно кажучи, фактично ніякого спротиву колектив Анатолія Волобуєва «старшим братам»–«гірникам» і не чинив. Або робив це так непомітно, що жодних сумнівів у перемозі «помаранчево–чорних» не виникало вже з перших хвилин. Нарешті забив із гри головний голеадор гостей Олександр Гладкий — очевидно, повернути психологічну впевненість йому допоміг 11–метровий у ворота запорізького «Металурга», реалізований минулих вихідних. Та й захист «Зорі» не поставив надскладних завдань перед донецькою атакою.

Луганчани після 15–річної перерви нарешті спромоглися забити бодай один м’яч у ворота «Шахтаря», на що той відповів цілим «покером». А молодий Гладкий, двічі пробивши Тлумака, наздогнав у гонці бомбардирів київського «каноніра» Євгена Селезньова — в обох по 16 голів.

Команда Луческу обійшла «Динамо» на один пункт і має тепер певну перевагу, зокрема й психологічну, аби вирішити долю золотих медалей на свою користь. Найсерйозніший із чотирьох наступних опонентів чекає на донеччан найближчої суботи — «Шахтар» поїде в гості до львівських «Карпат».

 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Вища ліга. Перенесений матч 18–го туру. «Зоря» — «Шахтар» — 1:4 (Воробей, 53 — Гладкий, 6, 38; Ілсіньйо, 18; Єзерський, 65).

Лідери: «Шахтар» — 62, «Динамо» — 61, «Металіст» — 55, «Дніпро» — 51...