І ти теж ООО?!

22.04.2008

З кожним днем столичної виборчої кампанії надмірна заполітизованість перегонів стає дедалі очевиднішою — численні брудні технології заполонили Київ. Що й казати, якщо терви­борчком зареєстрував уже більше 70 кандидатів на посаду мера, серед яких чимало невідомих широкій громадськості. Зате зустрічаються «двійники» відомих політиків.

Так, на минулих вихідних екс–мер столиці, народний депутат Олександр Омельченко, закликав встановити причини реєстрації так званого «Виборчого блоку Омельченка Олександра Олександровича». Адже Сан Са­нич зареєстрував власний Блок Омельченка, натомість Київська ТВК не взяла до уваги той факт, що нелегітимний блок–«клон» утворив такий собі безробітний пан Прус, який спеціально змінив прізвище ще два роки тому.

Логіка тервиборчкому, кот­рий ігнорує претензії справжнього Омельченка, специфічна: цей народний депутат як посадова особа втручається в роботу комісії, плюс є «зацікавленою особою» — кандидатом у мери та депутати Київради. Але ким тоді є пан Прус, запитує «НУНСівець»? І хіба не з мотивів зацікавленості й під конкретну мету (відтягнути відсотки) той Прус змінив прізвище і ще з 2006 року пробує позмагатися на столичних перегонах? Натомість ТВК просить Генпрокуратуру надати правову оцінку цьому факту, а остаточне рішення бачить за судом. При цьому ТВК зареєструвала кандидатом у мери ще одного Омельченка, щоправда, Леоніда Володимировича.

Відтак справжній Олександр Омельченко пропонує усім опонентам провести вибори в столиці чесно, «без дріб’язкової гризні та взаємного паплюження». На його думку, ситуація в столиці нагадує кримінальні розборки, коли політики чубляться замість того, щоб дискутувати навколо київських проблем та шляхів їх подолання. Колишній мер переконаний, що «столиця потребує чесних, професійних та досвідчених управлінців, відомих громадських діячів, які займатимуться міським господарством, поки інші возитимуть політичні соплі». Бо «окремі політики у новій Київраді битимуться, а працюватимуть лише господарники».

 

ДО РЕЧІ

У заяві ради Блоку Омельченка також зазначено, що блок доб’ється перегляду сумнівних рішень «нинішньої столичної влади, яка обов’язково програє ці вибори». «Омельченківці» обіцяють спрямовувати всі бюджетні кошти на потреби кожного мешканця, зупинити зухвале руйнування столиці та повернути у комунальну власність такі важливі об’єкти, як банк «Хрещатик», «Київгаз», «Київводоканал», Жуків та Труханів острови, «Феофанію» тощо.