Неостаннє випробування

19.04.2008
Неостаннє випробування

Володимир Голубович та його підопічні перед останнім штурмом. (Фото з сайту IIHF.com.)

Перед початком чемпіонату в дивізіоні 1–В у Саппоро здавалося, що вирішальним для збірної України буде передостанній матч — із господарями. Після того, як японці в четвертому турі поступилися команді Угорщини, з’ясувалося, що основ­ні випробування переносяться з п’ятниці на суботу, коли «синьо–жовті» зіграють на далекосхідному льоду зі своїми найближчими західними сусідами. Але й учорашній матч проти збірної Японії став для підопічних Володимира Голубовича дуже складним іспитом. Українці склали його на «четвірку з мінусом», ще раз засвідчивши, що їхній рівень відповідає не так вищому дивізіону, як «буферній зоні» між «вишкою» й «першою лігою».

Цього разу «Цікусаму арена» нарешті була заповненою до нормального шумового рівня. Глядачі в першому періоді вітали рішення канадського арбітра Рейда, який раз по раз вилучав українських хокеїстів. Однак жоден із чотирьох малих штрафів до взяття воріт Ігоря Карпенка не призвів.

До честі канадця, надалі він трохи заспокоївся (та й наші гравці теж), і загальна сума штрафів виявилася більшою навіть у японців — 12 хвилин проти 10 наших. І що цікаво: якраз українці в другому періоді закидали свої шайби в чисельній більшості (Касянчук і Варламов), тоді як господарі — у рівних складах. До середини матчу японці більше володіли ініціативою, про що свідчило співвідношення кидків на їхню користь, але в другому періоді «синьо–жовті» помітно вирівняли гру (в підсумку за кидками — 32:30). Це з урахуванням 5 хвилин овертайму, адже третій період був «нульовим».

Свою перевагу команда України довела лише в серії булітів. Вирішальний штрафний кидок реалізував визнаний майстер цієї справи Дмитро Цируль.

Тепер українці мають на одне очко менше від несподівано метких угорців, і все вирішиться в останньому, очному, поєдинку. Для повернення до еліти нам потрібна лише перемога.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Дивізіон 1–В (Саппоро, Японія). ІV тур. Угорщина — Хорватія — 3:0, Естонія — Литва — 1:4, Японія — Укра­їна — 2:3 (по бул.; 0:0, 2:2, 0:0; Сузукі, 25; Каміно, 37 — Касянчук, 21 (більш.); Варламов, 40 (більш); переможний буліт — Цируль).

Турнірне становище: Угорщина — 12 (шайби +13), Україна — 11 (+12), Японія — 7, Литва — 3, Хорватія — 2, Естонія — 1.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

НХЛ. «Плей–оф». 1/8 фіналу (серії до чотирьох перемог)

Східна конференція: «Монреаль» — «Бостон» — 1:5 (серія — 3:2), «Філадельфія» — «Вашингтон» — 4:3 2ОТ («флаєр» Джефф Картер закинув дві шайби й віддав результативну передачу Майку Кнублу на 87–й хвилині гри; серія — 3:1).2:2, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Західна конференція: «Даллас» — «Анахайм» — 3:1 (серія — 3:1), «Сан–Хосе» — «Калгарі» — 4:3 (серія — 3:2), «Міннесота» — «Колорадо» — 2:3 (серія — 2:3).

* * *

Євротур. Четвертий етап. Кубок «Ческе Поїштовни» (Чехія). 1–й тур. Швеція — Чехія — 3:5, Росія — Фінляндія — 4:1.

Збірна Росії стала недосяжною для суперників у загальному заліку Євротуру.

Турнірне становище після 10 матчів: Росія — 24, Фінляндія — 14, Чехія — 13, Швеція — 9.