НОВИНИ ПЛЮС

18.04.2008

Тимошенко не балотуватиметься в мери

Київська міська територіальна виборча комісія зареєструвала на вибори в Київраду блок повного тезки колишнього мера Олександра Олександровича Омельченка. Щоправда, 11 кандидатам у столичні депутати від цього блоку в реєстрації було відмовлено, тому змагатися за місця в Київраді будуть тільки двоє представників «Блоку ООО». Але назва блоку однаково стоятиме у виборчому бюлетені, повідомляє «Інтерфакс–Україна».

Окрім того, на засіданні в середу ТВК зареєструвала ще 11 партій і блоків, серед яких — блок «Український прорив» на чолі з Вірою Тимошенко. Ця пані також подала заяву на реєстрацію кандидатом у мери, однак через неналежне оформлення документів їй було відмовлено в реєстрації. Станом на середу було офіційно зареєстровано 28 політичних сил на виборах до Київради і 48 кандидатів у міські голови.

Огризко їздить на «Москвичі» і БМВ

Міністр закордонних справ Володимир Огризко оприлюднив свою декларацію про доходи, згідно з якою у 2007 році його сукупний дохід становив 238 тис. 793 грн. 30 копійок. У тому числі авторська винагорода (гонорар) та доходи від викладацької діяльності — 5 тис. грн. У власності Огризка — земельна ділянка площею 1800 кв. м, квартира площею 164 кв. м, дачний будинок (у стадії добудови) площею 120 кв. м, гараж площею 48 кв. м та автомобілі «Москвич» і «БМВ». На утримання майна за минулий рік було сплачено 70 тис. 606 грн. Сукупний дохід членів сім’ї Огризка становить 133 тис. 700 грн., у тому числі відсотки — 112 тис. 500 грн. Сума грошових коштів на банківських рахунках у міністра становить 62 тис. грн., у членів його сім’ї — 750 тис. грн.

«Регіони» закрилися від журналістів

З’їзд Партії регіонів, запланований на 19 квітня, пройде в закритому режимі. Згідно із повідомленням оргкомітету, «висвітлення роботи з’їзду здійснюватиметься в онлайн–режимі на сайтах www.partyofregions.org.ua та www.ya2008.com.ua. У зв’язку з цим акредитацію журналістів скасовано».

Яценюк обрав собі «голос»

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк призначив своїм прес–секретарем Андрія Жигуліна. У 2000–2005 роках Жигулін працював редактором інформаційних програм радіостанції «Таврія» (Херсонська область), а з 2005 по 2008 рік був кореспондентом «5–го каналу».