Гришко поїхав шукати Гнатюка

18.04.2008

Невгамовний Володимир Гришко знову демонструє своє рішуче бажання підтримувати молоді таланти, власноруч підписуючи їм путівки у багатообіцяючи творче життя. Тільки–но повернувшись з Америки, де Маестро працював за контрактом у Нью–Йорку, в «Метрополітен Опера», він знову вирушає у творче відрядження. Цього разу — Україною, де протягом місяця проходитимуть відбіркові тури проекту «У пошуках перлин».

Концерти Володимира Гришка відбудуться в Чернівцях, Донецьку, Дніпропетровську та Львові. Кожен із них відрізнятиметься не лише програмою, а й складом учасників, адже разом із Маестро на сцену виходитимуть переможці відбіркових турів. Їх Гришко обиратиме з п’ятнадцяти тих, хто пройшов заочний тест на талановитість. (Усі бажаючі взяти учать у цьому проекті надсилали на адресу оргкомітету свої диски, а журі, до складу якого входили співачки Марія Бурмака, Наталя Бучинська, Наталя Валевська, відбирало достойників). А 17 травня у Києві, на майдані Незалежності, пройде фінальний гала–концерт, де разом із Гришком співатимуть уже остаточні переможці проекту «У пошуках перлин».

«Сьогодні я хотів би зробити акцент на дітях, які в майбутньому стануть Солов’яненками, Гнатюками, Мірошниченко, Гуляєвими, — каже Володимир Гришко. — Хочу довести, що не лише попса панує в нашому суспільсті. Для мене це особлива віха у житті. Колись мені допомагали, тепер я допомагатиму іншим».

Разом із цим проектом співак опікуватиметься й своїми учнями, які вже неодноразово виступали на професійній сцені й довели свою конкурентоспроможність на престижних фестивалях. Журналістам пан Гришко представив молоду співачку Аїду Швед і повідомив, що відтепер він є її продюсером. Дівчина уже брала участь у концертах Гришка — нещодавно, наприклад, їй аплодував Львів, де вона виконувала уривки з опер «Кармен», «Норма», циклу «Пер Гюнт»... А вже восени продюсер має намір повезти свою підопічну до Америки, на прослуховування в «Метрополітен Опера» та «Сіті Опера». Також у планах Володимира Гришка — відкриття власної Міжнародної студії, презентувати яку співак обіцяв восени. «До нас приїздитимуть вивчати слов’янський репертуар співаки з різних країн, — пояснює ідею Володимир Гришко. — Вони платитимуть за все — за готель, репетиції, одяг, як скрізь у світі. Ця студія є бізнес–проектом».