ХРОНІКА

18.04.2008

Футзал

«Плей–оф» чемпіонату світу–2008. Угорщина — Україна — 4:3 (перший матч — 1:3)

Голи: Модораш, 7 (пен.); Лоді, 12; Дюрчані, 22; Баранаї, 29 — Пилипів, 6, 40; Сільченко, 39

Україна: Лисенко — Пилипів, Задорожний, Хурсов, Зам’ятін — Рогачов, Сільченко, Макаєв, Вахула — Іванов, Романов.

За дві хвилини до закінчення матчу в місті Дьондеш українські міні–футболісти «горіли» з неприйнятним рахунком — 1:4, але тренер Геннадій Лисенчук узяв тайм–аут і випустив на поле п’ятого польового гравця замість воротаря. В наступній атаці Дмитро Сільченко реалізував більшість ударом з близької відстані. В час, що залишився, вже угорці зняли голкіпера, але отримали гол у порожню «рамку». Відтак на першість світу до Бразилії поїде збірна України.

Теніс

Турнір серії WTA в Чарльстоні (США; призовий фонд — 1,34 млн. доларів). Друге коло. Перебийніс (Україна) — Шруфф (Німеччина) — 6:4, 6:3.

Важка атлетика

На чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що триває в італійському Ліньяно, українка Юлія Артемова у ваговій категорії до 69 кг виграла «малу» бронзову медаль у ривку (101 кг). У сумі 22–річна атлетка показала результат 218 кг (101+127) і посіла четверте місце. До «великої» «бронзи» Юлі не вистачило зовсім трохи. На цій сходинці лишилася болгарка Ружинська — 219 кг (95 + 124), а перші місця посіли Авдалян (Вірменія) — 242 (106+136) та Матвеєва (Росія) — 239 (103+136).

У категорії до 63 кг наша Марина Чугай підняла 11–ту суму.

Футбол

Італія. Серія А. 31–й тур. «Ювентус» — «Парма» — 3:0 (Трезеге, 16; Палладіно, 30; Морроне, 76 (у свої ворота)).

* * *

Товариський матч. Мексика — Китай — 1:0.

* * *

Мадридський «Реал» готовий запропонувати «Інтеру» 70 млн. євро за трансфер шведського форварда Златана Ібрагімовича. Про це повідомляє італійська газета «Кор’єре делло спорт». Якщо перехід відбудеться, зарплата зіркового форварда в іспанському клубі становитиме близько 12 млн. євро на рік.

* * *

Керівництво ФК «Москва» зробило пропозицію очолити команду головному тренеру збірної Туреччини Фатіху Теріму. Про це повідомляє РІА «Новості» з посиланням на турецьку газету «Хуррієт». Менеджери «городян» уже нібито почали переговори з одним із помічників Теріма. Водночас прес–аташе «Москви» Нельсон Погосян відмовився коментувати інформацію турецьких ЗМІ.

Нагадаємо, зараз «Москву» тренує українець Олег Блохін, але під його керівництвом команда набрала лише два очки в п’яти турах.

Хокей

НХЛ. «Плей–оф». 1/8 фіналу. Західна конференція: «Нешвілл» — «Детройт» — 3:2 (серія — 2:2). Східна конференція: «Оттава» — «Піттсбург» — 1:3 (серія — 0:4), «Рейнджерз» — «Нью–Джерсі» — 5:3 (серія — 3:1).

Першим клубом, який вийшов до чвертьфіналу Кубка Стенлі, став «Піттсбург пінгвінз».

* * *

Уточнення. У позавчорашньому матчі на чемпіонаті світу в дивізіоні 1–В хорвати обіграли естонців з рахунком 2:1 у серії булітів. Тому становище команд після
трьох турів таке: Україна, Угорщина — 9, Японія — 6, Хорватія — 2, Естонія — 1, Литва — 0.

Олімпізм

Індійський олімпійський комітет вирішив узагалі не розголошувати інформацію про час проведення естафети олімпійського вогню, яка відбулася в Делі вчора. Етапи цієї естафети у США та Європі були затьмарені низкою інцидентів, спровокованих учасниками акцій протесту проти дій китайської влади в Тибетському автономному районі.

Євро–2012

Відповідно до затвердженого проекту, НСК «Олімпійський» після реконструкції вміщатиме 85 тисяч глядачів (раніше вважалося, що місткість зменшиться із нинішніх 83 тисяч до 75 — через збільшення VIP–лож і ложі преси). Ситуацію врятувала пропозиція тайванських проектувальників побудувати третій ярус над Західною трибуною — тією, що виходить на Спортивну площу. До речі, «Олімпійський» міг би знову стати і стотисячником, якби третій ярус надбудували по всьому периметру. Але, як розповів газеті «Сєгодня» головний інженер стадіону Віктор Пономаренко, це виявилося неможливим з огляду на наявність схилів Черепанової гори.