Банкрут із підземелля

17.04.2008

Вільям Літтл — дивак із лондонського району Хакні. Цього англійця називають «людина–кріт», адже впродовж 40 останніх років він риє тунелі під своїм будинком і за цей час підняв на поверхню понад 100 кубічних метрів землі. Літтл каже, що його робота спрямована на «поліпшення житла», адже новоутворені підземелля — це, по суті, додаткова житлова та господарська площа. У печерах, викопаних під ділянкою, містер Літтл зберігав автомобіль і навіть човен. Але якось виявилося, що Вільям «поліпшує» не лише свою територію, а залазить також і на сусідську.

Підточений тунелями, будинок Літтла почав потроху руйнуватися. Управа району Хакні звернула увагу на «людину–крота» ще 2006 року. Власне, на нього поскаржилися сусіди. Розібравшись, що й до чого, місцева управа зобов’язала дядька повернути землю на її місце — тобто заповнити порожнини під ділянками Літтла і його сусідів. Дивак відмовився виконувати ці вимоги. Відтак муніципалітет Хакні постановив виселити «людину–крота» з особняка й провести під землею відновні роботи.

І ось справу зроблено — під ділянкою Літтла більше немає тунелів, сусіди також у безпеці. Все б гаразд, однак, повідомляє газета «Дейлі телеграф», «людина–кріт» тепер повинна покрити витрати муніципалітету на суму 280 тисяч фунтів стерлінгів, тобто більш як півмільйона доларів...