Прогулянка закінчилася

17.04.2008
Прогулянка закінчилася

Навіть у далекій Японії українські хокеїсти відчувають підтримку трибун. (Фото з сайту IIHF.com.)

Учорашній матч у Саппоро проти литовців був для української збірної, мабуть, найлегшим на цьому турнірі дивізіону 1–В. На лід «Цікусаму арени» проти «синьо–жовтих» вийшла команда Литви — як виявилося, слабша навіть за естонську. Підопічні Володимира Голубовича, пам’ятаючи про нелегке випробування, яке їм влаштували естонці в попередньому поєдинку, одразу взялися до справи. Чотири шайби у воротах Артураса Кучмичуса побували вже в першому періоді. Надалі наші хокеїсти звично розслабилися, тож підсумковий рахунок — «лише» 6:1.

Прикметно, що чотири шайби з шести — в активі представників першої п’ятірки (захисники Срюбко — Климентьєв, нападники Варламов — Шахрайчук — Касянчук). Водночас тривожним є співвідношення кидків по воротах у виконанні обох команд: литовці за цим показником відстали зовсім не на багато — 32:29. Тож ще добре, що словацький арбітр Балушка не «посадив» українців «на свисток», як це зробив у понеділок його британський колега. Учорашній матч був загалом коректним: у пасиві «синьо–жовтих» — 4 хвилини штрафу, у литовців — 10. До речі, шайба, закинута Андрієм Срюбком, стала лише другим голом українців у більшості в трьох «японських» матчах. Тобто чисельну перевагу наші хлопці погано реалізують навіть у матчах зі слабкими суперниками.

Волею календаря, перші три опоненти українців — хокеїсти Хорватії, Естонії та Литви — були відверто «прохідними». Головні випробування почнуться завтра, коли наші поміряються силами з господарями турніру, котрі вчора дещо несподівано поступилися амбітним угорцям. А на закуску — в суботу — випробування Угорщиною...

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Дивізіон 1-В (Саппоро, Японія).

ІV тур. Україна — Литва — 6:1 (Шахрайчук, 1; Касянчук, 9; Срюбко, 11 (більш.); Матерухін, 17 (буліт); Климентьев, 30; Сальников, 52; Кумеляускас, 36), Хорватія — Естонія — 2:1 (по бул.), Японія — Угорщина — 2:4.

Становище команд: Україна, Угорщина — 9, Японія — 6, Хорватія — 2, Естонія — 1, Литва — 0.

* * *

НХЛ. «Плей–оф». 1/8 фіналу. Західна конференція: «Колорадо» — «Міннесота» — 5:1 (серія — 2:2), «Калгарі» — «Сан–Хосе» — 2:3 (серія — 2:2), «Даллас» — «Анахайм» — 2:4 (серія — 2:1). Східна конференція. «Філадельфія» — «Вашингтон» — 6:3 (серія — 2:1), «Бостон» — «Монреаль» — 0:1 (серія — 1:3).