«На легку перемогу не сподіваюсь!»

16.04.2008
«На легку перемогу не сподіваюсь!»

Підтримати Юрія Нужненка приїхав Володимир Кличко. (Фото Укрінформ.)

Уперше в Україні відбудеться поєдинок за титул чемпіона світу серед професіоналів. Уже цієї суботи, 19 квітня, в столичному Палаці спорту буде проведено боксерський турнір World Champion’s Hill, а «цвяхом програми» буде бій за участю 31–річного Юрія Нужненка, в активі якого — 27 перемог на професійному рингу (з них 13 — нокаутами) і нуль поразок. Юрій — тимчасовий чемпіон світу за версією WBA в напівсередній вазі (до 66,6 кг). На Батьківщині він має ще раз добути почесний пояс. Анонсувати двобій за участю земляка до Києва прибув сам Володимир Кличко — приятель Нужненка, який у юності тренувався з ним в одному залі в Броварах, в одного тренера — Олександра Поліщука.

 

Вічний «форс мажор»

Уже не вперше Юрію Нужненку замінюють суперника напередодні поєдинку. Нинішній бій — не виняток. У суботу проти українця мав вийти на ринг мексиканський боксер Косме Рівера (31 перемоги серед професіоналів, 11 поразок, 2 нічиї; 22 нокаути), але він не пройшов допінг–тесту після свого попереднього бою. Ріверу дискваліфікували на півроку, а Нужненкові довелося терміново шукати нового опонента. Ним став 29–річний пуерто–ріканець Ірвінг Гарсія (16–3–1).

Турнір проводить компанія братів Кличків K2 East Promotions, котра опікується також і Нужненком. Її директор Вадим Бухкалов зауважує: «У боксі все залежить від людського фактору. Ніхто не міг знати заздалегідь, що Рівера не пройде допінг–тест. Заміна суперників для Нужненка — це не карма, це нормальні складнощі в організації професійних боксерських поєдинків».

На що чекати?

«Я вірю, що Юрій не тільки захистить нинішній титул, а й отримає надалі можливість провести поєдинок зі знаменитим Мігелем Котто», — каже Володимир Кличко.

Олександр Іванович Поліщук, тренер Нужненка й вихователь
Кличка, вірить у свого підопічного: «Сподіваюся, Юрій переможе. Хоча Гарсіа — боксер не простий: сильний, хороший. На цьому рівні немає легких чи складних суперників. Треба просто розраховувати на найсерйозніший бій».

«На легку перемогу я не сподіваюся! Я готовий битися всі 12 раундів, але якщо буде можливість закінчити раніше — не ображуся, — усміхається Юрій Нужненко. — Головне, щоб Гарсія показав красивий бокс — без брудних трюків». При цьому броварчанин зауважує, що новий суперник — нижчий на зріст у порівнянні з Ріверою, до якого Нужненко примірявся на тренуваннях.

Позавчора, на момент проведення прес–конференції, пуерторіканець ще не прибув до Києва. Зважування суперників відбудеться в п’ятницю.

Марія БОБЕР

 

ДО РЕЧІ

Окрім чемпіонського поєдинку, в суботу на глядачів чекає перший титульний бій середньоваговика Максима Бурсака, який побореться за вакантний титул чемпіона світу серед молоді за версією IBF. Також відбудуться дебютні двобої нових професіоналів. Два з них — у суперважкій вазі: Олександр Устинов проти американця Седрека Філдса, Володимир Чантурія проти Андрія Кіндрича. Серед суперлегковиків дебютує Валентин Головко. Крім того, свої поєдинки в «андеркаті» проведуть Аллаудін Муртазалієв, Ігор Бурсак та Дмитро Нікулін.