Єгипетські міфи «Селени»

15.04.2008

Легкою прогулянкою видався для збірної України матч першого раунду Кубка Девіса в групі ІІ Євро–Африканської зони. Суперниками наших хлопців на кортах черкаського клубу «Селена» були тенісисти Єгипту. Господарі під керівництвом Ореста Терещука виграли в усіх п’яти матчах, віддавши африканцям загалом лише два сети. Воно й не дивно, адже наш провідний виконавець Сергій Стаховський має в АТР 126–й порядковий номер, тоді як рейтинг найкращого з єгиптян — Шерифа Сабрі — лише 479–й у світі. До таких аутсайдерів «третьої ліги» світового тенісу» скотилися українці після кількох поспіль поразок...

У стартовому поєдинку Стаховський без проблем розібрався з другим номером Єгипту Карімом Маамуном — 6:1, 6:3, 6:1. Невдовзі після цього Сергій Бубка–молодший (592–й у рейтингу АТР) у чотирьох сетах переграв Сабрі — 6:1, 7:6, 2:6, 6:0. Надії смаглявих гостей жевріли до третього, парного матчу, але в суботу Бубка та Стаховський мали проблеми лише в першій партії — 6:7 (4:6), 6:1, 6:4, 6:2.

Надалі суперництво перетворилося на формальність. У неділю капітан Терещук виставив на корт умовних дублерів. Артем Смирнов (389–й у рейтингу) переграв Сабрі — 6:3, 6:3, а Іван Сергєєв у своєму дебютному матчі за збірну розібрався з таким самим недосвідченим Махмудом Алаа–Еззом — 6:3, 6:4.

Тепер, у другому раунді своєї групи, українці зіграють 18—20 липня з ірландцями, які минулих вихідних перемогли Марокко — 3:2.

Тим часом у Світовій групі неофіційного чемпіонату планети серед чоловіків відбулися чвертьфінальні матчі. Ось їх результати: США — Франція — 4:1, Німеччина — Іспанія — 1:4, Аргентина — Швеція — 4:1, Росія — Чехія — 3:2. У московському протистоянні ключовим був четвертий матч між Миколою Давиденком та Томашем Бердихом. Чеський тенісист був близький до успіху, але за рахунку 6:3, 2:6, 6:7, 6:3, 1:2, ведучи перед у п’ятому геймі, не зміг продовжувати боротьбу через травму ноги.

В осінніх півфіналах поміряються силами росіяни з аргентинцями та іспанці з американцями.

 

ЖІНКИ

Олена Бондаренко програла
Шараповій, але стала 19–ю у світі

На турнірі серії WTA в Амелія–Айленді (США, призовий фонд — 600 тис. дол.) українка Олена Бондаренко, 10–й номер посіву, поступилася у чвертьфіналі росіянці Марії Шараповій — 7:6 (11:9), 3:6, 2:6. Шарапова й виграла тут головний трофей, підтвердивши статус лідерки «посіву». У фіналі вона обіграла Домініку Цибулкову зі Словаччини — 7:6 (9:7), 6:3.

Відтак у новому рейтингу WTA, оприлюдненому вчора, Олена Бондаренко піднялася на 19–те місце — найвище у своїй кар’єрі та взагалі з–поміж усіх українських тенісисток в історії; у рейтингу тижневої давнини представниця Харкова була 22–ю.

Юлія Вакуленко й Катерина Бондаренко залишилися на попередніх позиціях — відповідно 41–й і 47–й. Марія Коритцева зробила чотири кроки вгору й тепер 57–ма, Тетяна Перебийніс — 66–та (плюс 8), Ольга Савчук — 90–та (плюс 1). А у п’ятірку кращих входять Енен (Бельгія), Іванович (Сербія), Кузнецова й Шарапова (Росія), Янкович (Сербія).