Своя форель ближче до столу

Своя форель ближче до столу

«В Україну форель імпортують із Польщі та Голландії. А червоний колір у неї тому, що годують її кормами з біодобавками та барвниками. А в нас — натуральні корми. І форель не червона виростає, а жовтувата», — каже «УМ» керівник Черкаського рибгоспу Олександр Онученко, запрошуючи до цеху з вирощування лососевих і осетрових. Там щосили дзюрчать потужні гірські струмки. Такий шумовий ефект створює вода, що тече у 18 ваннахнержавійках. У цих «басейнах» — повно форелі.

Черкащани першими в нашій державі почали розводити форель у замкнутому циклі. Мальків, вагою по 10 грамів, заселили туди в кінці минулого року. Тепер це товарна форель вагою по 220—240 грамів кожна рибина. Цього року рибгосп планує виростити 10 тонн цієї делікатесної риби, а вже цього місяця вона з’явиться на прилавках магазинів Черкас.

У рейдерстві підозрюють... тільки жінок

У рейдерстві підозрюють... тільки жінок

Після скандалів довкола Озерки, куди неодноразово заходили, аби забезпечити виконання якихось там ухвал і рішень люди у камуфляжній формі, події в парку, закладеному свого часу абшитованим (відставним) козаком Лазарем Глобою, явно претендують на друге місце. За гучністю. Парк Глоби у Дніпропетровську, що не кажіть, є об’єктом вельми помітним. Як доказ цього — центральну міську ялинку неодмінно виставляють саме тут. Більше того — за підсумками 2007 року за економічними та багатьма іншими показниками парк посів почесне друге місце у всеукраїнському вимірі. Не виявила тут якихось серйозних гріхів і недавня перевірка контрольно–ревізійного управління. І взагалі всі дотеперішні перевірки чогось «такого» не виявляли.

Всі статті рубрики