Відбірна «чорнуха» про головне

Відбірна «чорнуха» про головне

Свій перший «млинець» Ксенія Холоднякова «спекла» ще у статусі студентки п’ятого курсу КНУ театру, кіно і телебачення ім. Карпенка–Карого. Цей факт налаштовував на думку, що вистава ряснітиме прийомами та знахідками у стилі «зробив, а потім подумав». Звісно, у найкращому розумінні цього вислову — коли ж, як не в молодості, творити розкуто, зухвало, нестандартно.

Життя і смерть навпомацки

Життя і смерть навпомацки

Якщо куратор акторського курсу поєднує викладацьку роботу з керівництвом театру — для студента це додатковий «плюс». Оскільки в просто педагога можна навчитися професійної майстерності, а від педагога, що є художнім керівником театру, існує реальний шанс отримати ще й путівочку у життя. Спробувавши себе спочатку в масовці очолюваного ним театру, потім — в епізодах... Станіслав Мойсеєв своїх студентів вирішив не «маринувати»в аудиторіях та на навчальних сценах, а вивести на сцену професійну — дипломний спектакль «У палаючій пітьмі»його вихованці, на заздрість колег з інших курсів, випустили в Молодому театрі.

Мар’яна Савка: Дитячий видавець має бути не лише комерсантом, а й подвижником

Мар’яна Савка: Дитячий видавець має бути не лише комерсантом, а й подвижником

Мар’яна Савка причаровує всіх, хто її знає. Причому робить це не навмисно. Просто не можна не підпасти під чари цієї вродливої і розумної жінки, яка багато посміхається. Бо випромінює любов до світу зсередини.

З неї була б чудова акторка, однак вона вибрала поезію. Окрім усього іншого, вона ще й один із творців «Видавництва Старого Лева» — одного з найвідоміших дитячих видавництв України. Позавчора, 2 квітня, Мар’яна разом із львівськими джазменами презентувала у галицькій столиці свою нову збірку віршів «Бостон–джаз», видану «Фактом». Але наша розмова не тільки про літературу, життя — теж страшенно цікава річ, якщо співрозмовник вміє роздивитися в ньому неповторність кожної миті.

Всі статті рубрики