Перемога з прицілом на Пекін

04.04.2008
Перемога з прицілом на Пекін

Василь Федоришин (угорі) перемагає француза. (Фото Рейтер.)

Якщо перший день чемпіонату Європи у фінському місті Тампере змусив усіх українських спортсменів відчути гіркоту поразки, то другий приніс нагороди. Потішив уродженець Калуша Василь Федоришин. Досвідчений прикарпатський атлет, якому днями виповнилося 27 років, впевнено переміг усіх суперників у ваговій категорії до 60 кг і втретє став чемпіоном континенту. На шляху до «золота» він здолав спортсменів із Фінляндії, Грузії, Росії та Болгарії, а у фіналі завдав поразки французові Дідьє Песа й здобув чергову перепустку на Олімпійські ігри–2008 для нашої збірної. Нагадаємо, що на попередній, афінській, Олімпіаді українець був четвертим.

Ще одну золоту нагороду для нашої країни мав шанс здобути Георгій Тібілов. Утім борець, що виступає у категорії до 96 кг, отримав срібну медаль. У фіналі він поступився представникові Грузії Георгію Гогчелідзе. А от «спортсмен року 2007» Ібрагім Алдатов (категорія до 74 кг) зупинився за крок від п’єдесталу. У сутичці за «бронзу» він поступився азербайджанському борцеві Хамсулвару Хамсулвараєву.

У загальному заліку українська збірна посіла лише шосте місце. А перші три позиції посіли команди Росії, Грузії та Азербайджану.

Зауважимо, що українські борці мають олімпійські ліцензії майже в усіх категоріях, а ось у вагових категоріях до 55 та до 84 кг нашим спортсменам ще доведеться позмагатися.