Гра прийде на Далекому Сході?

03.04.2008

Невдалим вийшов початок розминки української збірної перед спробою видертися з першого дивізіону до еліти світового хокею. Важко сказати, як співвідноситься сила наших майбутніх опонентів на турнірі в Саппоро — японців, угорців, литовців, естонців, хорватів — із нинішнім рівнем команди «Торпедо» з Нижнього Новгорода, котра вже давно закінчила сезон і розслабилася. Але факт залишається фактом: у двох матчах з аутсайдером російської суперліги збірна України під керівництвом Володимира Голубовича не змогла виграти бодай раз.

Як уже повідомляла «УМ», у першій грі «синьо–жовті» відігралися лише на останніх секундах, замінивши воротаря польо­вим гравцем (1:1). А позавчора в Броварах табло над порожніми трибунами ковзанки «Термінал» зафіксувало рахунок 2:2, і вже нижньогородці реалізували трюк зі зняттям голкіпера під завісу поєдинку (по періодах — 0:0; 1:0; 1:2; автори шайб — Дяченко й Ка­сянчук у господарів, Косоуров і Саюстов у гостей). Варто відзначити, що Костянтин Касянчук, який упродовж сезону в російській суперлізі був одним із головних бомбардирів челябінського «Трактора», підтверджує своє реноме й у фуфайці збірної, закинувши дві шайби у двох поєдинках).

Наступний контрольний матч Україна проведе 10 квітня в Хабаровську – з «Амуром». Ані там, ані в Японії команді не допоможуть наші енхаелівці, і це вже підтверджено остаточно. Як повідомляє «Спорт–Експрес», Руслан Федотенко («Айлендерз») через ушкодження коліна вибув на місяць, а Олексій Понікаровський, що має проблеми з плечем і через кілька днів буде прооперований.

 

А ТИМ ЧАСОМ В НХЛ…

Результати команд українців: «Торонто» – «Баффало» – 3:4 Б (Понікаровський «Т» – 18:22, 0+1, «0», 0 кидків; 17–й гольовий пас у сезоні), «Атланта»– «Флорида» – 2:3 (Житник «А» – не грав), «Айлендерз» – «Нью–Джерсі» – 1:2 ОТ (Федотенко «А» – не грав).