Реванш «вовків» не вдався

03.04.2008
Реванш «вовків» не вдався

Римлянин Жулі пролітає над манчестерцем Скоулзом. (Фото Рейтер.)

«Рома», здолавши у передньому раунді одного з фаворитів Ліги чемпіонів — мадридський «Реал», позавчора приймала не менш грізний клуб — «Манчестер юнайтед». Італійці неабияк прагнули реваншуватися за минулорічний розгром на «Олд Траффорді» (у повторному матчі такого самого чвертьфіналу «вовки» програли «манкуніанцям» — 1:7), однак уже перед матчем стало зрозуміло, що зробити це буде надто тяжко. Адже в матчі серії А проти «Кальярі» зазнав травми стегна капітан та «ідол» римлян — Франческо Тотті. Забігаючи наперед, слід сказати, що саме його гострих передач та нестандартних дій у завершальній стадії атак забракло господарям для сприятливого результату.

За шаленої підтримки вболівальників, котрі освистували гравців «МЮ», на початку матчу ініціативою заволоділи господарі. Однак дії нападника Мірко Вучинича були надто простими та стандартними, щоб створювати загрозу воротам Едвіна ван дер Сара. А от чи не єдина серйозна атака «манкуніанців» під кінець першого тайму завершилася голом. Пол Скоулз зробив навіс у штрафний майданчик, де найвище вистрибнув Кріштіано Роналдо й головою вколотив м’яч у сітку Доні. Так португалець забив свій сьомий гол у цьогорічному розіграші й став кращим бомбардиром турніру.

По перерві «вовки» знову мали ігрову та територіальну перевагу й повинні були реалізовувати кілька гольових моментів, але їхнім завершальним ударам бракувало влучності. А от англійці, за словами наставника римлян Лучано Спалетті, продемонстрували справжній «італійський катеначчо»: «Вони дозволили нам володіти м’ячем у центрі поля, а самі зробили ставку на швидкісні якості своїх форвардів». Такі дії підопічних Алекса Фергюсона дозволили Уейну Руні подвоїти перевагу й забезпечити собі комфортну перевагу перед матчем–відповіддю.

Алекс Фергюссон був у захваті від гри своєї команди та її шансів на півфінал: «Це фантастичний результат, але попереду ще матч–відповідь. Утім «Олд Траффорд» ідеально підходить для таких відповідальних ігор».

У Гельзенкірхені за переповнених трибун «Шальке» приймав «Барселону». Гельзенкір­хенці вперше в історії дісталися 1/4 фіналу Ліги чемпіонів, тому прагнули продемонструвати свої найкращі якості. Однак хвилювання на стартових хвилинах дозволило досвідченішому супернику використати свій шанс. Після помилки голкіпера господарів Нойєра юний 17–річний талант каталонців Боян Кркич замкнув простріл Тьєрі Анрі. Так Боян став наймолодшим голеадором в історії Суперліги, а цей м’яч приніс каталонцям мінімальну перемогу. Підопічні Мірко Сломки по перерві мали повну ігрову перевагу, але перетворити її на забиті м’ячі не змогли. Та й «гранатово–сині», пам’ятаючи про свій провал у другому таймі недавньої гри з «Бетісом», зберегли концентрацію й відстояли свої ворота. «Моя команда сьогодні добре працювала, і я хочу її привітати, — оцінив підсумок наставник «Барси» Франк Райкард. — Ми завжди націлені на результат, і це дуже добре, коли ми його досягаємо»

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів.

1/4 фіналу. Перші матчі (результати вівторка). «Рома» (Італія) — «Манчестер юнайтед» (Англія) — 0:2 (К. Роналдо, 39; Руні, 66), «Шальке» (Німеччина) — «Барселона» (Іспанія) — 0:1 (Кркич, 12).