ВВ шістнадцятий минало

28.03.2008

Приємну новину командуванню Внутрішніх військ особисто повідомив Президент Віктор Ющенко у день 16–ї річниці створення ВВ, яку бійці святкували позавчора. За словами глави держави, Кабінет Міністрів прийняв до виконання рішення Ради національної безпеки і оборони щодо надання статусу бойових дій тим, хто брав участь в операціях у Косові в складі ООН. Нагадаємо, що наших миротворців у Косові, переважну більшість з яких складають саме бійці ВВ МВС, було позбавлено «бойового статусу» попереднім урядом Януковича.

«Хочу заявити, що від усіх політичних сил вимагаю припинення спекуляцій щодо присутності українського миротворчого контингенту в Косові», — наголосив Президент, відзначивши важливість присутності наших миротворців на неспокійних Балканах.

Вручивши офіцерам ВВ державні нагороди, Віктор Ющенко високо оцінив високопрофесійну участь Внутрішніх військ у міжнародних місіях підтримання миру в «гарячих точках» світу. У найближчих перспективах на ВВ чекає реформування в Національну гвардію, послідовне забезпечення національної безпеки та охорони громадського порядку в повній відповідності до норм і практики європейського законодав­ства. Президент особливо наголосив на «категоричному виключенні будь–яких спроб використання Внутрішніх військ в інтересах політичних, бізнесових та інших сил». Натомість держава, на думку Ющенка, не може економити на безпеці, й тих, хто віддано служить Україні, тому Президент наполягатиме на вирішенні питань соціального захисту бійців ВВ, забезпеченні їх житлом.