Куточок України, де відроджується нація,

27.03.2008

«Куточок, де відроджується нація» — так наз­вав Волинь нещодавно один із представників великого бізнесу, який відвідав багатодітні родини поліської Маневиччини з метою надання допомоги в рамках ініційованої Президентом Віктором Ющенком акції «Зігрій теплом дитину».

Бо саме Волинська область, попри всі економічні негаразди, утримує лідерські позиції і за темпами народжуваності в регіоні, і за кількістю багатодітних сімей. Саме ці сім’ї потрапили в поле зору великого бізнесу, який вирішив домогти їм: забезпечити гідні умови для зростання та виховання майбутніх українців. За цією програмою в області вже розпочато реальну роботу в кількох районах, куди найбільше люблять прилітати лелеки.

До таких районів належить і Ківерцівський. Десятеро і більше неповнолітніх діток тут виховують 11 сімей. З усіма ними вчора зустрівся Олександр Шейко — віце–президент із гуманітарних і соціальних питань компанії «Смарт–холдинг», якій випало опікуватися Волинню в рамках президентської програми «Зігрій теплом дитину». Олександр Олегович мав на меті побачити, в яких умовах нині живуть ці сім’ї і якої реальної допомоги потребують.

Здебільшого ці питання стосуються поліпшення житлових умов. Хоча, як заз­начив Олександр Шейко, і села, де проживають ці родини, і самі сім’ї справили на нього дуже приємне враження. До цього йому не доводилося бувати на Волині, тим більше — у сільській глибинці. Сам Шейко — уродженець півдня України, отож ця шефська поїздка на Волинь стала для нього особисто відкриттям цього регіону. Гарні села, доглянуті, і сім’ї всі благополучні, і дітки в них ростуть хороші. Тільки треба допомогти цим людям у вирішенні тих проблем, які вони без сторонньої допомоги вирішити не можуть.

Для деяких сімей буде відремонтовано та реконструйовано їхні будинки, декому збудують нове житло. Організаційні моменти взяла на себе волинська влада, яка має подбати про виділення земельних ділянок та спрощення всіх необхідних процедур.

Усі аспекти співпраці компанії й обласної влади обумовлені в меморандумі, підписаному вчора Олександром Шейком та заступником голови Волинської ОДА Святославом Кравчуком. Компанія «Смарт–холдинг» бере на себе зобов’язання не просто перерахувати необхідні кошти чи закупити будматеріали, а довести цю добру справу до логічного завершення. Тобто вже десь через півроку і благодійники, і владці зможуть побувати на новосіллях у гостинних багатодітних сім’ях Ківерцівщини: в їхніх нових та оновлених оселях.