Таки не в грошах щастя

27.03.2008

Скільки вже доводилося чути про переможців лотерей, котрі проциндрюють усі виграні мільйони й повертаються до колишнього напівжебрацького існування. Ось і валлієць Люк Піттард, який два роки тому зірвав джекпот Національної британської лотереї — 1,3 млн. фунтів стерлінгів (близько 13 млн. гривень), днями повернувся на роботу в рідний «Макдональдз». Маршрут «із грязі в князі й назад у грязі?». Далебі. Історія Піттарда — зовсім іншого штибу.

Як повідомляє Бі–Бі–Сі, 25–річ­ний молодий чоловік просто… скучив за колегами, з якими свого часу дуже здружився, і вирішив, що просто не може жити без фаст–фуду в місті Кардіфф (не в сенсі там їсти, а в сенсі там працювати).

Після виграшу в лотерею Люк та його дівчина, колега по «Макдональдзу», звільнилися з цієї роботи, справили весілля на Канарських островах та купили дім за 230 тисяч фунтів. Решту грошей Піттард вклав у банк і міг би жити — не тужити й не працювати. «Але ж я молода людина. У мене ще все попереду, а певна кількість важкої праці ще ніколи нікому не шкодила», — каже мільйонер. У «Макдональдзі» він займається в основному навчанням молодшого персоналу й отримує 5,85 фунта за годину. Але головне, що «тут є стільки старих друзів».

До речі, дружина Піттарда, 29–річна Емма Кокс, цілком підтримує Люковий вибір.