Очікування невідомого

26.03.2008
Очікування невідомого

На підготовку до матчу з сербами в українців було лише два дні. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Матч на столичному стадіоні «Ди­намо» між збірними України й Сербії стане третім в історії зустрічей цих команд. У 2002 році наші переграли балканців у Москві з рахунком 2:0, а в 2005–му, вже в Києві, — 2:1.

Під орудою Олексія Михайличенка збірна України вперше зіграє на домашній арені. Новий головний тренер сербів Мирослав Джурич, перебування на своєму посту почав із виїзної нічиєї в Македонії (1:1). Джурич, узяв курс на суттєве омолодження збірної, тому наші тренери можуть лише здогадуватися, як діятиме суперник. Відеозапис матчу Македонія — Сербія українці дістати не змогли, а переглядати минулорічні поєдинки балканців вважають недоцільним.

Складно спрогнозувати, чого можна очікувати й від збірної України. Звісно, навряд чи вона дозволить собі грати вдома так блідо, як це було на початку лютого на Кіпрі (1:1). Крім того, в синьо–жовтій формі вийдуть троє наших провідних легіонерів — Шевченко, Воронін і Тимощук, а від них публіка завжди вимагає чогось особливого.

Українська команда зібралася на тренувальній базі в Кончі–Заспі позавчора. Михайличенка потішив той факт, що ніхто на збір не запізнився. Щоправда, через ушкодження в чемпіонаті України проти сербів не зіграють динамівці Шовковський і Кравець та дніпропетровець Ротань. Їм на заміну тренери викликали голкіпера Кернозенка з «Дніпра» й форварда Мілевського з «Динамо». Разом з усіма тренувався і єдиний новачок збірної — півзахисник «Таврії» Денис Голайдо. До речі, крім нього, на наступні збори наші наставники збираються запросити й нападника сімферопольців Володимира Гоменюка, який перебуває в когорті кращих бомбардирів вітчизняної першості.

Під час спілкування з журналістами Олексій Олександрович підтвердив свої слова, що через контрольні поєдинки збірна готується до кваліфікації чемпіонату світу 2010 року. Наразі лише на основі гри тренери можуть скласти враження про спортивну форму гравців, адже тренувального збору впродовж двох днів для цього замало.

Капітан збірної Ук­раїни Андрій Шевченко цього разу не уникав спілкування з пресою. Форвард заявив, що в клубі не відчуває психологічного дискомфорту й не збирається залишати лондонський «Челсі», а свою відсутність у заявці на матчі прем’єр–ліги пояснює наслідками недавньої травми. Головним же для себе Шева нині вважає добробут близьких йому людей.

Відновився після травми Андрій Воронін. Два з половиною місяці він не грав за «Ліверпуль», але нині тренується в основній групі. У матчі з сербами Ворона хотів би провести на полі побільше часу, аби перевірити стан свого гомілкостопу.