Проміжний фініш для роздумів

26.03.2008
Проміжний фініш для роздумів

Лисенко й Захаров узяли медалі в синхронних стрибках, але не дотягнулися до п’єдесталу поодинці. (Фото Рейтер.)

Отже, позавчора ввечері в Ейндховені завершився 29–й чемпіонат Європи з водних видів спорту. Тепер уже можна стверджувати, що українські плавці поставилися до голландських стартів найменш відповідально в порівнянні з іншими нашими «водниками». У командному заліку майстри блакитних доріжок посіли аж 13–те (!) місце, обмежившись золотою й бронзовою медалями Лісогора та «сріблом» Бреуса. А тріумфували в плавальних дисциплінах росіяни, які назбирали 19 нагород (8 золотих, 6 срібних, 5 бронзових).

В останній змагальний день наші плавці брали участь у трьох фіналах із восьми. У чоловічій комплексній естафеті 4х100 м Ісаков, Лісогор, Сердінов та Єгошин показали шостий час, тоді як переможці–росіяни —постановили свій же рекорд Європи (3.34,25).

У аналогічній жіночій естафеті, так само з рекордом континенту, першими фінішували британки (3.59,33), а українська четвірка (Амшеннікова, Підлісна, Король, Степанюк) стала п’ятою.

36–річна представниця Луганська Світла­на Бондаренко показала
сьомий час у фіналі 50–метрівки брасом, де з рекордом чемпіонатів Європи виграла німкеня Шефер.

Також понеділок ознаменувався двома світовими досягненнями, які встановили італійка Пеллегріні на 400 м вільним стилем (4.01,53) і голландець Вельдхоїс на 50 м вільним стилем (24,09). До того ж угорець Ласло Чех поновив свій же рекорд Європи на дистанції 400 м комплексом (4.09,59).

Якщо підбивати підсумки чемпіонату загалом, то в Голландії чудово проявили себе наші стрибуни в воду, які здобували медалі в семи з десяти видів програми. Це дозволило їм посісти третє місце в заліку збірних, пропустивши вперед лише росіян і німців. Щоправда, позавчора в стрибках із 10–метрової вишки наші до п’єдесталу трохи не дотягнули: Антон Захаров набрав четверту суму оцінок, а Костянтин Міляєв — шосту.

Ще три бронзові медалі в Ейндховені, нагадаємо, отримали наші представниці синхронного плавання. У загальному ж заліку всіх видів «водного» Євро–2008 збірна України опинилася на десятій позиції із 13 нагородами (2+4+7). Трійку призерів склали Росія (12+7+6), Італія (5+7+9), Франція (5+4+3).

 

РОБОТА НАД ПОМИЛКАМИ

Узявши до уваги виступ на чемпіонаті Європи, спортсмени внесуть правки у програми своєї підготовки до Олімпійських ігор. І якщо синхроністкам та стрибунам слід і далі йти тим самим курсом, то плавцям в авральному режимі потрібно вигадувати щось нове. Так, головний тренер збірної Іван Сівак, не задоволений останніми результатами, вже заявив, що надалі вся команда тренуватиметься разом. У березні спортсмени отримають кілька днів відпочинку, після чого до самих стартів у Пекіні послаблення їм уже ніхто не дасть.