Не збитися б з рахунку...

25.03.2008
Не збитися б з рахунку...

Британець Ріс визнав перемогу українця Котельника.

Минулої суботи й без того солідна когорта наших співвітчизників — володарів чемпіонських титулів за різними версіями й у різних вагових категоріях — поповнилася ще одним чемпіоном. Компанію Віталію й Володимиру Кличкам, Володимиру Сидоренку, Сергієві Дзинзируку, Юрію Нужненку склав Андрій Котельник.

30–річний львів’янин уже виходив на ринг у титульних двобоях, але там зустрічав явно упереджене ставлення до себе з боку суддів. Цього разу він знову бився на чужій території, намагаючись відібрати пояс WBA в першій напівсередній вазі в столиці Уельсу, Кардіффі, у британця Гейвіна Ріса. Котельник усвідомлював, що чи не єдиний його шанс — це перемога нокаутом, тому провів двобій дуже активно.

У четвертому раунді значно вищий українець (171 см) струсонув малюка–валлійця (160 см) ударом у вухо, після чого той, за його словами, став несхожим сам на себе. Котельник продовжував атакувати й у восьмій трихвилинці відправив непереможного Ріса в нокдаун. А коли здавалося, що британець вистоїть до фінального гонга, Андрій у 12–му раунді змусив–таки рефері зупинити бій і зафіксувати його перемогу технічним нокаутом.

Цей тріумф для срібного призера Олімпійських ігор 2000 року став 29–м на професіональному ринзі (при двох поразках і одній нічиїй), а Гейвін програв уперше в кар’єрі. Новоспечений чемпіон уже встиг заявити, що піде шляхом Володимира Кличка й спробує об’єднати титули за різними версіями. Серед можливих кандидатів фігурують ще двоє британців — Ріккі Хаттон і Джуніор Уїттер.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

У центральному поєдинку вечора боксу, що в неділю відбувся в Дніпропетровську, представник української промоутерської компанії «K2 East Promotions» чеченець Заурбек Байсангуров технічним нокаутом у восьмому раунді переміг львів’янина Романа Джумана, відстоявши титул чемпіона Європи.