Маккартні знову парубок

20.03.2008

Справу «Хізер Міллз проти Пола Маккартні» нарешті завершено. Суд поставив остаточну крапку у шлюборозривному процесі екс–«бітла» та його другої дружини. Згідно з вердиктом Феміди, Пол має виплатити колишній жінці 24,3 млн. фунтів (тобто близько 48,6 млн. доларів) і, крім того, щорічно перераховувати близько 70 тисяч доларів на утримання їхньої з Хізер доньки Беатріс, якій зараз три роки.

Це одна з найбільших виплат дружині при розлученні (скажімо, принцеса Діана свого часу отримала від принца Чарльза 32 мільйони «зелених», Мік Джаггер виплатив Джеррі Холл 25 «лимонів» відступних, Джеймс Камерон Лінді Гамільтон — 50). Однак Хізер усе одно незадоволена. Адже спершу вона претендувала на половину Полових статків, які, за попередніми оцінками, становили понад півтора мільярда доларів. Однак Лондонський королівський суд оцінив активи 65–річного Маккартні як рівно удвічі менші.

В інтерв’ю журналістам по завершенні судового процесу 40–річна Хізер заявила: «Всі знають — у Пола в останні 15 років було понад 800 мільйонів фунтів (1,6 млрд. доларів)». Однак оскаржувати вистраждане рішення суду, який тривав із 2006 року, колишня місіс Маккартні не планує. Лише виступатиме категорично проти того, щоб у пресі були опубліковані подробиці вердикту та судових слухань, аби вберегти своє та доньчине приватне життя від стороннього втручання.