Про егоїзм і посади

19.03.2008

Після призначення Раїси Богатирьової на посаду секретаря Ради національної безпеки й оборони було багато розмов щодо доцільності такого кроку з боку Банкової. Говорили й про те, що сильна жінка Богатирьова може трохи урівноважувати у владі іншу сильну жінку — Юлію Тимошенко. І ось позавчора ввечері секретарка РНБО поширила заяву саме такого спрямування: Богатирьова критикує Тимошенко, причому чинна «регіоналка» робить це з позицій підтримки демократичної коаліції.

Тимошенко мислить себе не як державний високопосадовець, а як політик, вважає Раїса Богатирьова, яка звинувачує Леді Ю в егоїзмі. І це при тому, що Прем’єр–міністр є лідером коаліції, тому повинна діяти «відповідним чином», наголошується в заяві секретаря РНБО.

«Ультиматум Прем’єр–міністра про мобілізацію фракції для посилення кризи парламенту у зв’язку з ситуацією навколо міського голови Києва засвідчив, що глава коаліції діє егоїстично, як лідер політичної сили», — вважає Богатирьова, маючи на увазі заяву Тимошенко про те, що фракція БЮТ у Верховній Раді не працюватиме, доки парламент не ухвалить рішення про дострокові вибори мера.

І Київ — не єдина тема для закидів на адресу пані Юлії. «Ультимативні позиції Прем’єра за межами реальних переговорів між президентами України і Росії щодо газового питання мають усі шанси ускладнити майбутнє економіки і громадян України», — додає пані Раїса. Як спрямовану на «отримання електоральних балів будь–якою ціною» Богитирьова розцінює й політику Тимошенко в питанні Євросоюзу та НАТО. Підсумок: «Таким чином від імені уряду забезпечується протекціонізм не державної політики, а власної партії». На думку Богатирьової, «в таких умовах є сумнівними можливості стабільної роботи коаліції», а отже, «штучно створюється новий рівень політичної кризи», відповідальність за що має взяти на себе уряд та Прем’єр–міністр».

Також секретар Радбезу наголошує, що Президент «дотримується політики відкритого діалогу між політичними силами», але «ніколи не погодиться зі спробою шантажувати» суспільство, себе та «інші інститути, які забезпечують режим конституційної демократії».