Вибір Міхи

19.03.2008
Вибір Міхи

Динамівець Артем Кравець грою в клубі заслужив на увагу тренерів збірної. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Рівно за тиждень, 26 березня, наша національна команда проведе перший домашній, а загалом — другий товариський матч під орудою Олексія Михайличенка. Як і перед лютневою зустріччю на Кіпрі, на тренувальний збір до гри з сербами в Києві новий керманич вирішив викликати новачків. Тоді в поле зору тренерів потрапив динамівський захисник Олег Допілка, тепер же в Конча–Заспу запрошено молодого форварда «Динамо» Артема Кравця й 23–річного півзахисника «Таврії» Дениса Голайда.

І якщо виклик 18–річного Кравця найближчим часом був очікуваним, адже Артем постійно виходить в основному складі чемпіонів країни, то можлива поява в синьо–жовтій формі Дениса Голайда журналістів здивувала. Як виявилося, незамуленим оком на український футбол подивився один із помічників Олексія Олександровича — Вадим Євтушенко.

Як сказав сам Михайличенко, в полі зору тренерського штабу близько 45 футболістів. Щоправда, запрошуватимуть їх лише тоді, якщо хлопці належним чином проявлятимуть себе в матчах за свої клуби, адже «товарняків» на всіх не напасешся.

Цього разу в наставників знову буде тільки два дні на роботу з гравцями, адже черговий тур національної першості відбудеться 23 березня. Тому, швидше за все, заняття носитимуть психологічний і теоретичний характер.

Очікується поява в таборі збірної й трьох легіонерів. Спраглий до футболу Андрій Шевченко, за його словами, готовий на сто відсотків і палає бажанням вийти на поле стадіону «Динамо», хоча в «Челсі» за останні два тури зіграв лише 17 хвилин. Відновився після ушкодження й Андрій Воронін, тож Міха хоче перевірити його нинішню форму.

 

ВІДДІЛ КАДРІВ

Заявка збірної України на матч із Сербією

Воротарі: Шовковський («Динамо»), Шуст («Шахтар»).

Захисники: Несмачний, Допілка (обидва — «Динамо»), Русол («Дніпро»), Кучер, Шевчук, Чигринський (усі — «Шахтар»).

Півзахисники: Гай («Шахтар»), Голайдо («Таврія»), Ротань, Назаренко (обидва — «Дніпро»), Гусєв, Михалик (обидва — «Динамо»), Тимощук («Зеніт», Росія).

Нападники: Шевченко («Челсі», Англія), Воронін («Ліверпуль», Англія), Воробей («Дніпро»), Гладкий («Шахтар»), Кравець («Динамо»).