«Я вам даватиму — ви не беріть!»

15.03.2008

Із незвичайним позовом до суду звернувся 28-річний британець Грем Калверт, клієнт найвідомішої у світі букмекерської контори «Вільям Хілл». Азартний тренеркінолог із міста ХотонлеСпрінг упродовж тривалого часу робив невиправдано високі ставки, але результати спортивних поєдинків та інших подій угадував рідко, тож змарнував загалом аж 2 млн. фунтів стерлінгів (4 млн. доларів). Калверт закидає букмекерам не те, що став жебраком. На його думку, букмекери винні в тому, що... вчасно його не спинили.

За словами адвокатів, Калвер­та, їхній підопічний «хворий» на серйозну залежність від азартних ігор. Усвідомлюючи це, Грем ще в середині 2006 року попросив букмекерів не приймати в нього ставки по телефону. Але знову й знову продовжував випробовувати долю, «спалюючи» гроші на кону. Через півроку інтенсивної гри він «втратив дружину, здоров’я й засоби до існування». Відтак Калверт намагався повернути хоча б частину свого капіталу через суд.

Однак доводи адвокатів не переконали Феміду в тому, ніби букмекери винні у «злочинному нехлюйстві». Як повідомляє канал «Скай ньюз», суддя резонно постановив, що букмекерська фірма не повинна утримувати своїх клієнтів від ставок, піклуючись про збереження їхніх грошей. Суддя вважає: навіть якби у «Вільямі Хіллі» припинили приймати ставки Калверта, він у пориві пристрасті все одно програв би свої статки, хай і в іншому місці.

Сторона потерпілого вирішує питання про подання апеляції на такий вердикт.