Мало перегнати Мутолу...

12.03.2008
Мало перегнати Мутолу...

Тетяна Петлюк випередила славнозвісну Мутолу, але програла австралійці. (Фото Рейтер.)

Перед ХІІ світовим форумом у залах (Валенсія, 7—9 березня) українці мали намір битися за нагороди ледь не в кожному виді програми. Проте з 16 наших атлетів на п’єдестал у підсумку зійшли лише двоє, що визначило збірній України аж 19–те місце командного заліку. Трійку кращих склали США (5 золотих, 5 срібних, 3 бронзові), Росія (5+4+3) та Ефіопія (3+1+2).

Сумнівів у медалі Тетяни Петлюк майже не виникало — настільки впевнено останнім часом киянка почувається на 800–метрівці. У фінальному забігу Петлюк за 200 метрів до фінішу обійшла семиразову чемпіонку світу Марію Мутолу з Мозамбіку, але вже після цього проґавила ривок австралійки Тамсин Льюїс. Таким чином, срібна призерка континентальної першості стала срібною й «на світі», програвши переможниці один крок — 0,09 секунди.

Також у останній день змагань свою медаль здобула Вікторія Паламар. Запорізька стрибунка у висоту виборола «бронзу», встановивши національний рекорд — 2,01 м. Таку ж висоту підкорила й росіянка Слісаренко, але з меншою кількістю спроб. Чемпіонкою очікувано стала тріумфаторка минулого року — хорватка Бланка Влашич (2,03 м). У чоловіків у цій дисципліні львів’янин Дмитро Дем’янюк «перегорів» і не пройшов кваліфікацію, стрибнувши лише на 2,24 м.

У потрійному стрибку донеччанка Ольга Саладуха стала шостою зі скромними 14,32 м. Таку ж позицію обійняли стрибун з жердиною з Донецька Максим Мазурик (5,70 м) і харків’янка Євгенія Снігур в бігу на 60 м із бар’єрами (8,12 сек.). Відверто розчарував олімпійський чемпіон Юрій Білоног, який показав лише 17–й результат у штовханні ядра (19,02 м). У п’ятиборстві чемпіонка світу Людмила Блонська набрала восьму суму балів, а Наталка Добринська з Вінниці лише трохи не дотягнула до третього місця. Також на четвертій позиції опинилася й бігунка на 400 м Антоніна Єфремова, яка в Іспанії двічі покращувала особисте досягнення (51,53 сек.).