ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.03.2008

Вадим Колесніченко,
народний депутат від Партії регіонів
— про жахіття національної політики в Україні (на з’їзді в Сіверськодонецьку):

— Ужасающие цифры и факты насильственной украинизации в отношении русскоговорящих граждан Украины звучат тревожным набатом… Вскоре у русскоязычных детей не будет шанса на достойное место в жизни, потому что все достойные места будут заняты хоть и малограмотными, но национально свидомыми хлопцами, которые умеют умиляться черепками трыпольской культуры.

(«Главред», мовою оригіналу)

 

Юлія Тимошенко,
Прем’єр­міністр України
— про блокувальників Верховної Ради:

— Я переконана, що це штучне блокування досить ретельно підтримується тими, хто все ще мріє про переформатування коаліції, хто мріє про те, що дестабілізація в парламенті може усунути від влади демократичну команду. Тому я хочу висловити співчуття депутатам демократичної коаліції, які стали заручниками тіньових політичних змов. Але це не заважає уряду системно і нормально працювати, наводити порядок. Уряд буде центром української стабільності.

(УНІАН)

 

Павло Жебрівський,
народний депутат від «НУНС», член політради НСНУ
— про ставлення «нашоукраїнців» до Президента Ющенка:

— Якщо ти підтримуєш кожен «чих» свого лідера, то це вже лизоблюдство і угодовництво, а не реальна підтримка. Друг, товариш, побратим — це той, хто в тому числі і критикує, підказує, і вказує на неправильні дії. А закочувати очі щоразу, коли почуєш прізвище твого лідера, — це зовсім не означає, що ти чесно і щиро до нього ставишся й хочеш добра тій людині, з якою пов’язав своє політичне майбуття і майбуття своєї держави.

(«Главред»)

 

Арсеній Яценюк,
Голова Верховної Ради України
— про парламентську кризу:

— Якщо є добра воля на те, щоб спробувати в останній раз зайти до сесійної зали, давайте за сьогоднішню ніч ще раз дійдемо до якогось проекту постанови. Поставимо або крапку, що ми узгоджуємо проект постанови і працюємо, або іншу крапку — що парламент не буде працювати у цій формації. і тоді настають зовсім інші обставини: великий красивий хрест.

(«Українська правда»)

 

Олександр Шлапак,
перший заступник голови секретаріату Президента
— про перспективи стосунків із Москвою у газовій сфері:

— Ми втягуємося в газову війну з Росією з дуже невизначеними наслідками. І Бог би з ним, якби це стосувалося поставок газу тільки в квартири урядовців. Але йдеться про постачання газу в Україну.

(«Українська правда»)