НОВИНИ ПЛЮС

07.03.2008

Тимошенко в Бельгії з жінками

Прем’єр­міністр Юлія Тимошенко перебуває з дводенним візитом у Бельгії. Учора Тимошенко взяла участь у міжнародній конференції «Жінки за безпечний світ», куди взяла із собою й доньку Євгенію. На конференцію приїхало понад 50 жінок­лідерів із різних країн світу. Під час свого виступу Тимошенко, зокрема, зазначила, що жінки почали йти в політику через невиконання владою свого обов’язку — оберігати народ від небезпек і несправедливості.

Також у рамках візиту Прем’єрка планує провести двосторонні зустрічі з державним секретарем США Кондолізою Райс, міністром закордонних справ Німеччини ФранкВальтером Штайнмайером, президентом Фінляндії Тар’єю Халонен та спікером парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе.

Юля й Арсеній проводжатимуть Ющенка в аеропорту

Віктор Ющенко своїм указом від 3 березня зобов’язав у разі здійснення Президентом міжнародних візитів проводжати та зустрічати його в аеропортах або на вокзалі Прем’єр­міністра (у разі її відсутності — першого віцепрем’єра), Голову Верховної Ради (або першого віцеспікера), секретаря РНБО, міністрів закордонних, внутрішніх справ, оборони, Генпрокурора, голів СБУ, керівників прикордонної та митної служби, Київської міської та обласної держадміністрацій.

Київрада: перезавантаження відкладається

Очікуване засідання Центрвиборчкому, на якому мали бути зареєстровані нові депутати Київради від БЮТ, учора не відбулося через відсутність кворуму. На збори не з’явилися представники Центральної виборчої комісії, обрані за квотою «Нашої України» та Партії регіонів. Блок Тимошенко визначив їх відсутність як свідоме блокування роботи ЦВК.