Балога не винен у глобальному потеплінні

07.03.2008

Роль Віктора Балоги в українському політикумі гіпертрофована, запевняє сам голова секретаріату Президента в заяві з цього приводу. «Відділяючи правду від міфів», Балога наголошує, що «вся діяльність секретаріату спрямовуватиметься тільки на забезпечення конституційних повноважень і обов’язків глави держави». «Спроби протидії виконанню секретаріатом його функцій неприпустимі, а нехтування публічно оголошеною позицією — марні. Намагання обмежити прерогативи секретаріату безперспективні: ми й надалі виконуватимемо контрольні, аналітичні й комунікативні завдання», — запевняє керівник президентської «канцелярії».

Про регулярні критичні зауваження СП на адресу уряду Тимошенко він говорить так: «Усі зауваження секретаріату, які стосувалися діяльності Кабінету Міністрів, прямо випливають із прав і повноважень Президента, закріплених в Основному законі. У цьому зв’язку звертаю увагу, що глава держави дотримувався досить жорсткої лінії стосовно попереднього складу Кабміну у випадках, коли уряд приймав рішення поза межами законодавства і всупереч національним інтересам». Також голова СП зазначає, що Президент та його секретаріат «ніколи не застосовують у своїй діяльності подвійні стандарти».

«Віднедавна стало ознакою хорошого тону, навіть модно вбачати скрізь присутність волі та розуму керівника секретаріату, — дивується Балога, зазначаючи, що на нього автоматично покладають відповідальність за все: порідшали ряди «Нашої України» — це Балога підбив партійців написати заяви про вихід; порушив нахабно Правила дорожнього руху високий чин із ДАІшної «Кобри» — це Балога його направив і середнього пальця підняв; Партія регіонів Раду блокує — а Балога їм кульки надимає». За словами голови СП, «навіть цього шортлиста достатньо, аби зрозуміти абсурдність усіх дутих закидів. Так можна дійти до звинувачень в глобальному потеплінні чи інших катаклізмах». А все через те, вважає Балога, що секретаріат «справді займає активну, принципову і дієву позицію з важливих для країни питань».