ХРОНІКА

06.03.2008

Теніс

У першому колі турніру серії WTA ІІ категорії в Бангалорі (Індія, хард, призові — 600 тис. дол.) донеччанка Ольга Савчук переграла британку Кеті О’Брайєн — 6:4, 2:6, 7:5.

Бокс

Починають розпалюватися пристрасті стосовно наступного суперника Володимира Кличка, чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями IBF, WBO та IBO. Менеджери офіційного претендента на титул WBO — американця Тоні Томпсона — вважають, що їхній підопічний має першочергове право на двобій з українцем. А претендент від IBF — росіянин Олександр Повєткін — мусить зачекати, бо дістався першого рядка рейтингу своєї організації пізніше за Томпсона. Крім того, бажання вийти в ринг проти Володимира висловив 44–річний екс–чемпіон світу Евандер Холіфілд. Очікується, що наступний бій Кличка–молодшого відбудеться в липні.

* * *

Тим часом керівництво Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) призначило проведення поєдинку між чинним чемпіоном у суперважкій вазі узбеком Русланом Чагаєвим і росіянином Миколою Валуєвим. Тепер сторони мають детальніше домовитися щодо дати й організації бою.

Шахи

У 12–му турі міжнародного супертурніру в Лінаресі українець Василь Іванчук білими фігурами зіграв унічию з Раджабовим (Азербайджан), тепер вони ділять 5—6–те місця, маючи по 5,5 очка. А лідирують індієць Ананд – 7,5 — і норвежець Карлсен – 7. Учора молодий скандинав обіграв болгарина Топалова.

Хокей

У рамках підготовки до чемпіонату світу в І дивізіоні, що відбудеться в Японії з 13 по 20 квітня, збірна України 30 і 31 березня проведе в Києві два контрольні поєдинки з російським «Торпедо» (Н. Новгород).

* * *

НХЛ. Результати команд українців: «Торонто» — «Нью–Джерсі» — 1:4 (Понікаровський «Т» — 14:11, 3 кидки, «–1»), «Рейнджерз» — «Айлендерз» — 3:4 (по бул.; Федотенко «А» — 17:06, 0+1, 1 кидок, «0»).

Олексій Понікаровський зіграв за «Торонто» після тижневого заліковування чергової травми. Руслан Федотенко віддав 17–ту гольову передачу в сезоні. Наразі «Айлендерз» посідають 10–те місце в Східній конференції, а «Торонто» — 12–те.