Молодшим скрізь у нас дорога

06.03.2008
Молодшим скрізь у нас дорога

«Міланіст» Кака заздрить радості лондонців Фламіні й Глєба. (Фото Рейтер.)

Уже на першій стадії «плей–оф» зійшов із дистанції чинний володар Кубка чемпіонів — «Мілан». Команда Карло Анчелотті у в’язкій грі за присутності 82 тисяч глядачів на рідному стадіоні «Сан–Сіро» поступилася молодшому й прудкішому «Арсеналу».

Господарі володіли ініціативою лише в перші 25 хвилин гри. Але, мабуть, 18–річний Пато ще не доріс до баталій такої напруги, а ветеран Індзагі запам’ятався переважно своїми традиційними потрапляннями в офсайди. «Россо–нері» явно бракувало в середній лінії Зеєдорфа. Геній Кака грав після травми, і це давалося взнаки. Та й уся команда виглядала втомленою через щільний графік матчів («Мілан» розплачується за участь у клубному чемпіонаті світу).

Симпатичний колектив Ар­сена Венгера перехопив ініціативу, однак до певного часу скористатися нею не міг. Врешті–решт 20–річний Фабрегас, який у першому таймі поцілив у поперечину, під завісу поєдинку знайшов можливість для вдалішого «пострілу» з 18 метрів. Втікши від Гаттузо, молодий та ранній іспанець завдав більярдного удару в кут і не залишив шансів австралійському голкіперу Калачу. А м’яч, забитий тоголезцем Адебайором у компенсований час із передачі єдиного англійця в складі «Арсеналу» — Уолкотта, лише підсумував перевагу гостей. «Міланісти» за два матчі не спромоглися бодай раз вразити ворота лідера прем’єр–ліги, вперше програвши на власному полі представникам Туманного Альбіону.

Не менш напруженим, але більш результативним вийшов матч у Севільї, де чинний володар Кубка УЄФА й Суперкубка Європи приймав «Фенербахче». Здобуту на старті повторної гри перевагу господарі розгубили (основний час закінчився з рахуном 3:2 на користь «Севільї»), а потім — програли в серії 11–метрових. Воротар стамбульського клубу Волкан Демірель, тричі відбивши м’яч у футбольній «лотереї», перетворився з антигероя (бо двічі пропускав голи після власних помилок) на героя Туреччини. Так «Фенербахче» вперше у своїй історії вийшов до чвертьфіналу Ліги чемпіонів.

Два інші поєдинки завершилися очікуваними, хоча й непростими перемогами фаворитів. У Манчестері команда сера Алекса Фергюсона лише раз спромоглася засмутити чемпіонів Франції. На гол Кріштіано Роналдо міг відповісти Кейта, але з вигідної позиції влучив у стійку воріт.

У столиці Каталонії «Барса» вдруге з мінімальною перевагою здолала шотландський «Селтік». Гордан Стракан, тренер колишніх суперників донецького «Шахтаря» по груповому раунду турніру, сказав після матчу, що його підопічні занадто багато... думали на полі.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу (повторні матчі). Результати вівторка:

«Мілан» (Італія) — «Арсенал» (Англія) — 0:2 (Фабрегас, 84; Адебайор, 90+2; перша гра — 0:0)

«Севілья» (Іспанія) — «Фенербахче» (Туреччина) — 3:2 (пен. — 2:3; Алвес, 5; Кейта, 9; Кануте, 41 — Дейвід, 21, 79; 2:3)

«Барселона» (Іспанія) — «Селтік» (Шотландія) — 1:0 (Хаві, 3; 3:2)

«Манчестер юн.» (Англія) — «Ліон» (Франція) — 1:0
(К. Роналдо, 41; 1:1).