«Загін» не лише для «Мавп»

28.02.2008

Черкаська міська рада дала дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки загальною площею 32 га по вулиці Смілянській, неподалік центрального автовокзалу, де розпочнеться будівництво універсального спортивного комплексу. Його унікальність полягає не лише в тому, що ця крита арена буде найбільшою на Черкащині. Адже тільки один великий зал зможе вмістити 7–8 тисяч глядачів. Окрім того, передбачено ще три–чотири невеликі зали для тренувань. У спорткомплексі облаштують 50–метровий плавальний басейн із трибунами на 1,5–2 тисячі місць, сучасний готель, місця для автомобілів, паркову зону.

«У великому залі спорткомплексу проходитимуть змагання з баскетболу й волейболу, спортивні заходи з легкої атлетики, боротьби, міні–футболу. Розглядається можливість будівництва велоспортивних майданчиків та іподрому. А оскільки в Черкасах немає виставкових залів, спортивну арену можна буде використовувати для проведення і виставок також», — розповів «УМ» міський голова Сергій Одарич.

Орієнтовна вартість спорудження та облаштування спортивного комплексу — 100 млн. грн. Визначено й генерального підрядника будівництва — ТОВ «ВВ інжиніринг». Завершити будівництво планується до 2010 року. Одним з інвесторів проекту виступає генеральний спонсор чоловічої баскетбольної команди «Черкаські мавпи» Михайло Бродський — він переконаний, що для успішного розвитку баскетболу місту необхідно мати свій зал та виховувати власних спортсменів.

До речі, уже сьогодні ТОВ «Черкаси–Баскет» створило в місті 30 шкільних баскетбольних команд, в районах області діє 11 баскетбольних секцій. Загалом цим видом спорту на Черкащині постійно займаються 3 тисячі школярів.