Обережно, в небі миша!

27.02.2008

Буває, літаки падають чи принаймні аварійно сідають через потрапляння до двигуна птахів. А в Китаї днями команда посадила крилату машину через... звичайнісіньку мишу.

Ні, «норушка» не ширяла в повітрі, як ворона чи горобець, а просто втекла з багажу однієї пасажирки. На борт літака авіакомпанії «Чайна саусерн айрлайнз» це створіння пронесла така собі Лю Юйлянь, сховавши малу улюбленицю в кишені плаща. Під час польоту Юйлянь заснула, і мишеня вирвалося на волю.

Як повідомляє агенція «Ананова», ґвалт здійняла сама Юйлянь, коли виявила пропажу. Пасажирка звернулася по допомогу до команди літака, проте, попри всі зусилля пошуковців, утікачку виявити не вдалося. А оскільки на борту зчинився безлад, командир екіпажу прийняв рішення сідати в міжнародному аеропорту Ханчжоу.

Після посадки на борту оголосили карантин. Співробітники аеропорту п’ять разів безрезультатно обшукали салон. Через кілька годин затримки карантин зняли, і літак таки вилетів із Ханчжоу в кінцевий пункт призначення — місто Шеньчжень.

Де миша — так і не зрозуміло. А ось дехто з пасажирів уже оголосив про намір звернутися до суду з позовом на авіакомпанію...