НОВИНИ ПЛЮС

26.02.2008

Державний візит у рейсовому літаку

Сьогодні Голова ВР Арсеній Яценюк вирушить із дводенним робочим візитом до Бельгії. З–поміж іншого він планує зустрітися з президентом Європарламенту Гансом–Гертом Поттерінгом, верховним представником ЄС з питань загальної зовнішньої політики і політики безпеки Хав’єром Соланою, комісаром з питань європейської політики сусідства та зовнішніх відносин Бенітою Ферреро–Вальднер тощо. Найцікавіше ж те, що Яценюк полетить у Брюссель не чартерним, а рейсовим літаком.

Ющенко запитає в Тимошенко про інфляцію

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко під час зустрічі з Президентом Віктором Ющенком, яку заплановано на завтра, має доповісти про антиінфляційні заходи, розроблені Кабміном. Про це журналістам на брифінгу повідомила керівник інформаційного управління СП Лариса Мудрак. Наразі ж у президентському секретаріаті критикують план антиінфляційних заходів, одержаний від уряду тиждень тому, поінформував керівник головної служби соціально–економічного розвитку СП Роман Жуковський.

«Ліве» об’єднання

Учора відбулася «Координаційна рада лівих сил», яка може стати платформою для об’єднання Соціалістичної партії Олександра Мороза та Соціал–демократичної партії (об’єднаної) Юрія Загороднього. Нарада відбулася в офісі СДПУ(о), про що повідомила прес–служба СПУ.

Днями Мороз пояснив несподіваний вияв симпатії до «есдеків» тим, що там змінилося керівництво, і ця політична сила стала більш активною і переконливою в соціал–демократичній ніші. А в часи, коли «есдеків» очолював голова Адміністрації Кучми Віктор Медведчук, Мороз був його затятим супротивником і жартував, що СДПУ(о) — як морська свинка: має до соціалізму й демократії таке ж відношення, як цей гризун — до моря і до свині.

Назустріч з’їзду

На другий Всеукраїнський з’їзд депутатів рад усіх рівнів, призначений на 1 березня, до Сіверськодонецька прибуде 4 тисячі делегатів з усіх регіонів. Про це вчора пресі повідомив перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Він зазначив, що якими будуть рішення з’їзду — це право з’їзду. Водночас Єфремов не виключив, що ці рішення будуть ухвалені «у рамках логіки тих подій, які ми (Партія регіонів) сьогодні декларуємо тут, у парламенті».