Могила як джекпот

26.02.2008

Фраза «і померти спо­кійно не дадуть» актуальна для багатьох українських міст, надто ж для столиці. Ціни на ритуальні послуги — ого–го, а головне — місць на цвинтарях катма, тож у випадку несподіваної смерті родичам небіжчика треба добряче попітніти, аби вирішити проблему з похованням. Ніде ховати народ і в Італії, зокрема в місті Морано, неподалік Неаполя. Тамтешня муніципальна влада вирішила допомогти городянам у вельми оригінальний спосіб: ділянки на кладовищі тепер розігрують... у лотерею.

Випадок типовий: головний міський цвинтар виявився заповнений під саму зав’язку. Ситуація виходить з–під контролю. Що робити? Мерія Морано ухвалює рішення про створення «аварійного» цвинтаря на 48 персон. Зрозуміло, що його теж вистачить ненадовго. Очевидно також, що знайдуться розумники, які пропонуватимуть чиновникам хабарі за місця для могил на «бонусній» території. Аби було по справедивості, повідомляє агенція «Ананова», і вирішили влаштувати лотерею.

Цікаво, а що робити з тими, хто помер, але в лотерею не виграв? Їм доведеться почекати в моргах: мерія Морано починає роботи з улаштування нового міського цвинтаря на 1000 могил.