«Діджей від теології»

20.02.2008

Це в нас популярних і загальновизнаних християнських конфесій — не більше десятка. А у Сполучених Штатах таких релігійних номінацій — понад шістсот (ідеться лише про християнство). Тож не дивно, що в цих церквах і служителі культу дуже оригінальні.

Зокрема, Отіс Мосс, чиказький пастор Об’єднаної церкви Христа, у своїх проповідях активно використовує музичний стиль хіп–хоп, а щоб було веселіше, називає Мойсея «зарізякою». Як повідомляє газета «Чикаго триб’юн», до таких методів темношкірий «батюшка» вдається для того, аби залучити до церкви якнайбільше молоді. Отіс Мосс називає себе «діджеєм, який грає нову версію Біблії». «Кожен пастор повинен бути діджеєм від теології. Ти маєш знати, які записи ставити, мусиш відчувати ритм і створювати нову книгу, не відходячи від старої», — каже Мосс про свою роботу.

Парафіяни Об’єднаної церкви Христа вважають Отіса Мосса гарним проповідником і цінують його піклування про молодь. До церковної громади регулярно долучаються тінейджери в широких штанях, які дізналися про «кльового пастора» та релігійні елементи сучасної поп–культури.

До речі, Об’єднана церква Христа (відгалуження протестантизму) об’єднує понад 1,2 мільйона осіб, у тому числі — кандидата в президенти США Барака Обаму.