Клоновище домашніх тварин

19.02.2008

Клонування тварин — це не лише цікава з наукової точки зору, а й вельми прибуткова справа. Адже за те, щоб «відновити з тліну» свого домашнього улюбленця, якась згорьована бабуся–мільйонерка може не пошкодувати кругленької суми. Якщо замовлення однієї американської жіночки буде виконане вдало, власники покійних котиків–песиків можуть вишикуватися в чергу. Виконати перше комерційне замовлення на клонування взялися вчені Сеульського університету, яким у 2005 році вдалося клонувати собаку — афганського хорта на ім’я Снуппі.

Цього разу об’єктом відродження з мертвих є пітбультер’єр Бугер, за копію якого господиня погодилася заплатити 150 тисяч доларів. Песика спробують клонувати зі шматочка тканини Бугерового вуха. Причому завбачлива хазяйка передала цей шматочок ученим ще за півтора року до того, як собачка упокоївся. У жінки є причини ностальгувати за покійним, адже свого часу пітбуль врятував їй життя, відігнавши від господині іншого пса, який напав на бідолашну і встиг відгризти їй руку.

До речі, гроші на клонування — це спонсорський внесок біотехнологічної компанії RNL Bio, адже до когорти мільйонерок власниця пітбуля і його вуха не належить. У компанії вважають, що якщо досвід створення Бугера–2 виявиться вдалим, такі замовлення стануть масовими, і на цьому можна буде непогано заробити. А за умови розширення бізнесу вартість одного замовлення впаде до 50 тисяч доларів.