ХРОНІКА

16.02.2008

Футбол

Контрольні матчі. «Шахтар» — «Спартак» (Нч, Росія) — 2:1 (Жадсон, 25; Гай, 28 — Джудович, 30; гірники вийшли до фіналу «Кубка Ла–Манги», що триває в іспанському місті Аліканте), «Ворскла» — «Металург–Кузбас» (Росія) — 0:0, «Таврія» — «Дністер» (Овідіополь) — 2:0 (Бойко, Ідахор), «Харків» — «Уніря» (Румунія) — 1:1.

* * *

Прес–служба київського «Арсе­налу» поширила інформацію про те, як просуваються справи з можливим трансфером 37–річного захисника «Мілана» Кафу. Від «Арсеналу» переговори з дворазовим чемпіоном світу веде агентська компанія «Соккер ворлд», і Кафу вже нібито дав принципову згоду на переїзд в Україну. На початку наступного тижня сторони мають остаточно визначити суму контракту, яка б влаштувала і «канонірів», і Кафу, котрий хоче продовжувати кар’єру гравця на середньому рівні. Не відомо, що бразильцеві розповіли про клубну інфраструктуру «Арсеналу» (тобто її майже цілковиту відсутність), але президент ФК Вадим Рабинович каже, що екс–капітан збірної Бразилії може укласти з «Арсеналом» контракт на півроку з правом його подовження.

* * *

34–річний півзахисник Сергій Кормильцев — екс–росіянин, якого свого часу переманили до київського «Динамо» та під прапори збірної України, — підписав річну угоду з барнаульським «Динамо», командою російської першої ліги. У цьому клубі він колись починав свою професійну футбольну кар’єру. Як повідомляє «Спорт–Експресс», у гру Кормильцев повертається після річної перерви — з літа 2007–го він працював у селекційній службі московського «Торпедо».

* * *

Бразильському форвардові «Мілана» Роналдо, який у середу порвав зв’язки на коліні під час матчу з «Ліворно», позавчора ввечері зробили операцію. Лікар каже, що на відновлення триразового володаря титулу кращого футболіста світу піде дев’ять місяців. У зв’язку з цим багато хто висловлює думку, що 31–річний футболіст уже не поновить кар’єру.

Теніс

На турнірі серії WTA в Антверпені сестри Олена й Катерина Бондаренко (третій номер посіву) вийшли до півфіналу парного розряду. Позавчора у матчі 1/4 фіналу українки здолали пару Андерсон/Шнідер (ПАР/Швейцарія) — 6:4, 6:3.

На турнірі у Вінья–дель–Мар таку саму стадію здолав дует Коритцева/Шруфф (Україна/Німеччина) — хорватка Костанич–Тодич і німкеня Мюллер не вийшли на матч через травму коліна балканської тенісистки.

* * *

Колишня перша ракетка світу Моніка Селеш офіційно оголосила про те, що йде з великого тенісу. 34–річна сербка із паспортом США зробила це через п’ять років після того, як провела останній матч. Упродовж кар’єри Моніка виграла 52 турніри, з них дев’ять — серії «Великого шолома». Одного разу знавіснілий шанувальник поранив її ножем у спину, крім того, Селеш переслідували й інші травми. Вона робила кілька спроб повернутися на професійний рівень, «але тепер вирішила зупинитися».

Хокей

НХЛ. «Торонто» — «Ай­лен­дерз» — 4:5 (0:1, 2:2, 2:2; Понікаровський «Т» — 15:42, 1+1, 5 кидків, коеф. корисності — «0»; Федотенко «А» — 13:20, 2+0, 4 кидки, «0»).

В «українському» дербі колишні кияни заробили аж чотири очки на двох. Руслан Федотенко двічі зрівнював рахунок — 2:2 і 3:3, а Олексій Понікаровський на останній хвилині закинув останню шайбу в багатому на події матчі. Тепер в активі Федота в 54 поєдинках поточного сезону 12 голів і 16 передач, у Поніка — 14+11 (у 47 матчах).

Сани

На етапі Кубка світу з санного спорту в Сігулді (Латвія) український чоловічий дует Кісь/Гайдук посів 13–те місце серед 15 учасників. А тріумфували німці Флоршутц і Вустліх.

Бокс

Сьогодні в Нюрнберзі відбудеться бій між екс–чемпіоном WBA росіянином Миколою Валуєвим і колишнім володарем пояса WBO білорусом Сергієм Ляховичем. Букмекери вважають безсумнівним фаворитом 34–річного «Звіра зі Сходу», приймаючи на Валуєва ставки з коефіцієнтом 1,25. Імовірність перемоги 31–річного Ляховича — 3,8 до 1.