НОВИНИ ПЛЮС

15.02.2008

Неперехресні стежки двох Ю.

Президент України Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не перетинатимуться під час своїх візитів до Москви, запланованих на 21—22 лютого. Заступник глави секретаріату Президента Олександр Чалий пояснив, що візит Тимошенко проводитиметься у форматі урядового. Глава ж дер­жави їде в Москву на неформальний саміт держав-учасниць СНД. «Ніяких перетинань між програмами Прем’єра та Президента не передбачається», — пояснив Чалий.

Справа Рудьковського

Генпрокуратура перевіряє законність затримання екс–міністра транспорту і зв’язку Миколи Рудьковського. «Заява [про порушення] буде перевірена, це займе максимум 5—6 днів і буде дана відповідна оцінка», — сказав на вчорашньому брифінгу керівник головного слідчого управління Генпрокуратури Андрій Хочунський. Він сказав, що слідчий київської прокуратури мав усі підстави клопотати про зміну запобіжного заходу на арешт, «оскільки Рудьковський не ознайомився з жодним листом з матеріалів справи». Що ж до Олександри Ніколаєнко, котра літала із Рудьковським до Парижа, то її не опитано. Олександра перебуває у США, де нещодавно вийшла заміж.

Рік України в Казахстані

Віктор Ющенко візьме участь у відкритті Року України в Казахстані 5—6 березня. Під час візиту він також обговорить на найвищому рівні «весь спектр двосторонніх відносин». Про це на вчорашньому брифінгу розповів заступник глави секретаріату Президента України Олександр Чалий.