За газ розплатилися з «нафтовиками»

15.02.2008
За газ розплатилися з «нафтовиками»

Воротар Ігор Карпенко вперше в сезоні зіграв за «Сокіл» на домашньому льоду. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА. )

Цього тижня найкраща команда України завершує домашні виступи в регулярному чем­піо­наті вищої російсь­кої ліги. У вівторок і середу «Сокіл» зустрічався з «Нафтовиком» із Леніногорська, а в суботу й неділю прийматиме на льоду столичного Палацу спорту «нафтовиків» з іншого татарського міста — Альметьєвська.

Для київських гравців останній тиждень виходить більш ніж напружений. Більшість із них минулого уїк–енду провели три матчі за збірну України на турнірі в Голландії, а щойно зійшли з трапа літака в Борисполі — вдягли форму «Сокола». П’ять матчів за шість днів — такий графік не снився й «профі» з НХЛ, але українці вийшли переможцями в усіх (!) поєдинках.

У першій зустрічі з леніногорцями ворота «Сокола» вперше в Києві й лише втретє в поточному сезоні захищав голкіпер збірної Ігор Карпенко — він потроху набирає форму після травми, отриманої ще аж на чемпіонаті світу в Москві. І треба ж такому статися, що перша шайба в матчі (та ще й яка!) влетіла в його ворота. Уже на сьомій хвилині каучуковий диск опинився за спиною Карпа після якогось дивного рикошету від льоду. (До речі, наставник гостей Андрій Кирдяшов скаржився, що на льоду такої низької якості важко демонструвати комбінаційний хокей).

Надалі, як сказав форвард киян Олександр Матвійчук, гра в команди йшла доволі легко. Цьому посприяв «Нафтовик» — молоді гравці з Татарста­ну, як то кажуть, самі грали й супернику дозволяли. Тож у вівторок команди порадували чотири тисячі глядачів результативною грою — 6:3. Приємно, що в «Соколі» відзначилися хокеїсти всіх ланок: Литвиненко й Матвійчук — з першої, Зоткін — з другої, Пастух — із тре­тьої й Дяченко — з четвертої. Юрій, реалізувавши штрафний кидок, продовжив свою гольову серію з урахуванням матчів збірної до чотирьох ігор. У трійці з ним, як і в національній команді, діяли Бобкін і Харченко.

У повторному поєдинку вже було помітно, що підопічні Олександра Сеуканда втомилися. Навіть двічі маючи чисельну перевагу в два гравці, кияни не створили реальних загроз володінням гостей. Голами опоненти обмінялися, коли Олексій Зоткін утік на «побачення» й переграв Микиту Давидова, а потім Іван Іванов засмутив Вадима Селіверстова кистьовим кидком із середньої відстані.

Переможця назвав лише овертайм. Капітан «Сокола» Юрій Гунько в грі чотири на три приніс господарям два очки пострілом здалеку. Цікаво, що леніногорський клуб став першим, у якого «Сокіл» виграв усі чотири матчі регулярного чемпіонату — і на виїзді, і вдома. Таким чином, кияни впритул наблизилися до «Нафтовика» з Альметьєвська, який іде на четвертій позиції. У вихідні «Сокіл» має шанс обійти «Альметку» в очному протистоянні й піднятися на місце, що дає перевагу свого майданчика в першому раунді «плей–оф».

 

ТАБЛО

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». 26–й тур. «Сокіл» — «Нафтовик» (Л) — 6:3, 2:1 ОТ (0:0, 1:1, 0:0, 1:0; Зоткін, 29; Гунько, 62 (більш.) — Іванов, 37); «Бєлгород» — «Нафтовик» (А) — 1:3, 5:4; «Дизель» — «Кристал» (Е) — 1:3, 4:2; «Кристал» (С) — «Капітан» — 3:6, 1:3; «Крилья сов.» — «Рязань» — 3:4 ОТ, 3:2 (бул.); «Газпром–ОГУ» — «Хімік» — 1:5, 1:4.

Лідери після 50 матчів: «Дмитров» — 104, «Дизель» — 102, «Хімік» — 98, «Нафтовик» (А) — 94, «Сокіл» — 93 (52), «Нафтовик» (Л) — 85, «Бєлгород» — 83 (52), «Крилья сов.» — 81...