Віктор Братко: Краще Київської Русі може бути лише «Київська Русь»

13.02.2008
Віктор Братко: Краще Київської Русі може бути лише «Київська Русь»

Віктор Братко з новими партнерами.

Вітчизняний банківський сектор економіки поступово, крок за кроком, інтегрується у світову фінансову систему. Нині відомі приклади, коли українські банки, що входять у топ–10 найбільших, найуспішніших, залучали до пайової участі іноземних акціонерів, знаємо приклади, коли банк повністю викуповував закордонний інвестор. Зрештою, це прогнозовані кроки і загальноприйнята світова практика. У цьому інтеграційному сегменті розвитку нашої банківської системи втішає те, що до цього процесу долучаються банки, які не входять до десятки лідерів, але протягом багатьох років є стабільними і, що найважливіше, динамічно розвиваються, розширюючи коло своїх клієнтів як фізичних осіб, так і юридичних.

Минулого тижня відбулася знакова подія — універсальний банк «Київська Русь», який входить до групи середніх банків України і має всі необхідні ліцензії й дозволи НБУ, і більш ніж 12 річний «стаж» на банківському ринку, і кредитний рейтинг — стабільний, презентував свого нового стратегічного акціонера (понад 50 відсотків цінних паперів банку) — компанію Sharp Holdings Limited Кіпр, власниками якої є іноземні інвестиційні фонди GML International Limited і SFL Clover Limited.

Варто відзначити, що GML давно працює на вітчизняному ринку, фонд брав участь у залученні міжнародного фінансування у сумі 500 млн. євро для нашого Мінфіну в 1998 році й реструктуризації нашого комерційного боргу в 2000 році, допомагав у оформленні отримання займів київській адміністрації, у дебютному випуску єврооблігацій комерційних банків. Словом, досвід у цій царині має колосальний. До речі, компанія заснована у 1983 році, спеціалізація — технологія міжнародного фінансування і торгів у банківській справі, особливо на ринках країн, що розвиваються.

На прес–конференції очільник банку Віктор Братко детально розповів про динамічний розвиток «Київської Русі», про те, скільки є вкладників, про фінансовий баланс і трирічний план на майбутнє, який уже прийняли.

У свою чергу, представники інвестиційних фондів, які брали участь у зустрічі з журналістами, повідомили, що рішення про входження до складу акціонерів «Київської Русі» приймалося не відразу і не спонтанно, до діяльності й розвитку банку приглядалися кілька років, аналізуючи всі його показники. Інвестори переконані, що у банку велике майбутнє, і із задоволенням поділяться з ним своїм досвідом і підтримкою.