Вас упіймав «Візир»

Вас упіймав «Візир»

МВС ініціює низку змін до законодав­ства для покращення безпеки дорожнього руху. Йдеться про зміни, попередньо узгоджені на Банковій, у секретаріаті Президента. А це — і збільшення розмірів штрафів за порушення безпеки дорожнього руху, і впровадження та використання приладів автоматичної фотофіксації правопорушень для формування повноцінної доказової бази. Додайте до цього ще й систему нарахування штрафних балів, і стане зрозуміло, що для лихачів невдовзі настануть не легкі часи. Законодавчі та технічні зміни мають сприяти і гарантованій сплаті штрафів водіями, і протидії хабарництву в рядах власників смугастих паличок.

В кіно — з інспектором

В кіно — з інспектором

Екіпаж ДАІ зупиняє іномарку із симпатичною білявкою за кермом. Водійка здивована: я ж нічого не порушила! У відповідь хвацький сержант, не кліпнувши оком, відрекомендовується і мовить: «Хочу запросити вас у кіно». Відтак дістає з кишені новеньке запрошення на фільм. Такі майже анекдотичні ситуації віднедавна можна побачити на вінницьких автодорогах, причому лицарі жезла роблять це зі службового обов’язку.

Отче, купіть хрести з іншого храму…

Отче, купіть хрести з іншого храму…

Красти, як відомо, — гріх, особливо з храму Божого, але людина слабка, навіть коли вона — майбутня особа духовного сану. Цьогорічний січень на Чернігівщині позначився низкою резонансних крадіжок із церков та монастирів. Лише в одну ніч були обікрадені храм Різдва Богородиці в Олешівці Чернігівського району та Свято–Миколаївський жіночий монастир у селі Осіч Бахмацького району. В Олешівці злодюги поцупили з церкви культові металеві предмети — чашу, дискос, срібний та требний хрести, підсвічник та близько двох тисяч гривень із церковної каси. А от здобич у жіночому монастирі була набагато більшою: злочинцям удалося викрасти сейф, у якому були 140 тисяч гривень, 25 тисяч доларів США та три з половиною кілограма ювелірних виробів із золота.

Всі статті рубрики