Намалював «зебру»? В тюрму!

05.02.2008

Асфальтові тротуари під київськими будинками всуціль обписані словами на кшталт «Я тебе люблю!» (з підстановкою відповідного дівочого імені). Скоро вже не зможеш пройти, щоб не наступити на якусь «Наташу» чи «Іру», але ніхто таких «писак» не ганяє й до відповідальності не притягує. А ось у США, як виявилося, можна потрапити за ґрати, намалювавши на асфальті значно корисніші речі.

Уїтні Стампа — студента з університету імені Болла у місті Мансі (штат Індіана) — арештували за те, що він намалював на проїжджій частині неподалік свого будинку пішохідну «зебру». Хлопця протримали в буцегарні десять годин, висунувши обвинувачення в несанкціонованому втручанні у сферу відповідальності дорожніх служб. Як повідомляє телеканал WRTV, Стамп заявив на своє виправдання, що впродовж півроку звертався до місцевої влади з проханням облаштувати біля його дому пішохідний перехід, адже, мовляв, треба якось потрапляти на інший бік у безпечних умовах! «Шляховики» відмовили, пославшись на те, що поруч немає школи й живе не так багато людей. Тоді розсерджений Уїтні й вирішив намалювати перехід самостійно.

Ув’язнення й штраф не остудили Стампового запалу. Він заявив журналістам, що в разі, якщо влада й надалі ігноруватиме його прохання, він намалює у своєму районі принаймні три нові «зебри».