Портнов має забезпечити Юлі президентство?

02.02.2008

Фракція Блоку Тимошенко наполягатиме на тому, щоб у перший же день роботи другої сесії Верховної Ради (себто наступного вівторка) парламент звільнив із посад тих керівників органів виконавчої влади, на місце яких коаліція демократичних сил уже має інші кандидатури. Як наголосив на прес–конференції з цього приводу молодий БЮТівець Валерій Писаренко, зокрема, це стосується голови Фонду держмайна. За словами нардепа, у ВР уже внесено подання Прем’єр–міністра на звільнення з крісла голови ФДМУ Валентини Семенюк і зареєстровано відповідний проект постанови.

А після звільнення проти пані Семенюк, імовірно, буде відкрито кримінальну справу. Як зауважив Писаренко, підставою для неї можуть стати порушення під час приватизації підприємства «Луганськтепловоз». Та й перевірку приватизації Нікопольського феросплавного заводу також не завадило б провести... Наразі ж, каже «тимошенківський» парламентарій, у Генпрокуратури є 10–денний термін для того, щоб ухвалити рішення про можливість відкриття кримінальної справи проти Семенюк.

А тим часом усе ще чинна голова ФДМУ в інтерв’ю журналу «Фокус» поділилася своїми думками з приводу того, чому новий уряд хоче призначити на її місце БЮТівця Андрія Портнова. «Я думаю, що в найближчому майбутньому посада керівника Фонду держмайна буде визначати, хто стане наступним Президентом — Ющенко, Янукович чи Тимошенко», — пояснила пані Валентина. А відповіддю на запитання про те, як це призначення позначиться на ФДМ, порадила поцікавитися в депутатів. «Коли я тільки прийшла працювати у ФДМ, Портнов, який перебував тоді за кордоном, подзвонив мені: мовляв, дай мені доручення (йому треба було щось вирішити на рівні Держкомісії з цінних паперів), а я тобі дам підтвердження ДКЦП. Я йому кажу: ти що, живеш за телефонним правом чи ти представляєш усю комісію? І послала його, звісно, далеко», — розповіла Семенюк. Запевнивши журналістів, що не належить до жодного клану, вона наголосила: «Ні я, ні члени моєї родини не мають стосунку до жодного об’єкта приватизації, і акцій у нас немає».

Після звільнення з посади керівника ФДМУ пані Валентина «як соціаліст» планує займатися політикою і продовжувати діяльність в організації «Жінки за майбутнє дітей України», яку очолює.