Маско, я вас не знаю!

02.02.2008
Маско, я вас не знаю!

Кейт Бланшетт: ну чим не працівниця ремонтної майстерні?

Кейт Бланшетт — акторка, без перебільшення, славетна. Її знають і шанують і в рідній Австралії, і в країні «фабрики мрій» — США, і в Британії. Щодо мешканців Британських островів — то ще б пак, адже Бланшетт зіграла королеву Англії Єлизавету I в історичній драмі 1998 року «Єлизавета», за що отримала головні призи Британської кіноакадемії та премію «Золотий глобус». Минулого року на екрани вийшов фільм «Золотий вік» — продовження історії тієї ж англійської монархині. За участь у цій стрічці Кейт висунули на здобуття «Оскара» й «Глобуса» 2008 року в номінації «найкраща жіноча роль».

І треба ж такому статися, що виконавицю ролі Єлизавети І не впізнає чоловік Єлизавети ІІ — доньки тієї самої королеви–матері — принц Філіпп, герцог Единбурзький. Як повідомляє газета «Дейлі мейл», днями на одному з урочистих прийомів дружина чинної британської правительки підійшов до Бланшетт, спитав, де така мила леді працює. А коли Кейт відповіла, що в кіноіндустрії, герцог запропонував їй... допомогти з ремонтом DVD–програвача. Коли акторка чемно пояснила Філіппові, що вона — не технічний працівник, герцог був неабияк здивований.

Невідомо, чи образилася Кейт. Але ситуація виглядала подвійно комічною. Адже 38–річна Бланшетт була мало того що у відвертій сукні без бретельок (ну який із неї ремонтник?!) — акторка ще й вагітна третьою дитиною, і до пологів лишається трохи більше місяця!